Dâmboviţa: O femeie a murit după ce a fost muşcată de câinele vecinilor. Poliţia face anchetă

O femeie în vârstă de 84 de ani, din localitatea Bezdead, judeţul Dâmboviţa, a murit, duminică, după ce a fost muşcată de câinele unor vecini, care i-a intrat în curte, în urmă cu o săptămână animalul agresiv muşcându-şi stăpânul, în prezent poliţiştii deschizând anchetă pentru ucidere din culpă. 

Dâmboviţa: O femeie a murit după ce a fost muşcată de câinele vecinilor. Poliţia face anchetă (Imagine: Mihai Barbu/ Mediafax Foto)

Conform datelor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, o femeie de 84 de ani, din localitatea Bezdead, a murit după ce a fost muşcată de câinele unor vecini, care a scăpat din lanţ şi a intrat în curtea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primele informaţii arată că duminică femeia a ieşit în curtea casei sale pentru a scoate apă de la fântână, moment în care a fost atacată de animalul care a scăpat din lanţ şi i-a sărit în curte.

În urma leziunilor provocate de muşcături, bătrâna a murit.

Primele verificări făcute de către poliţişti arată că nu este pentru prima oară când animalul atacă, în urmă cu o săptămână câinele muşcându-şi stăpânul. În urma rănilor provovate de muşcături, bărbatul a avut nevoie de spitalizare.

Imediat după ce a muşcat-o pe bătrână, câinele a fost tranchilizat şi va fi preluat de autorităţile sanitar-veterinare, care vor stabili dacă animalul este turbat.

Poliţiştii din localitatea Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, au deschis în acest caz două dosare penale, unul pentru ucidere din culpă, infracţiune pentru care, dacă va fi găsit vinovat, stăpânul animalului poate primi o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani, şi alt dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.