MAE: Atenționare de călătorie în Madagascar – Cazuri de deces din cauza pestei bubonice

Ministerul Afacerilor Externe informează că, potrivit datelor transmise de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în Madagascar au fost raportate mai multe cazuri de deces datorate pestei bubonice în satele din nord-vestul orașului Mandritsara, precum și în regiunile Ivongo și Ikongo.

Se specifică faptul că, anual, în Madagascar sunt înregistrate cazuri de pestă, de regulă în sezonul ploios (în jur de 500 de cazuri pe an), se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de către MAE.

Deși OMS informează că zonele turistice nu au fost afectate, din datele publicate rezultă că și în capitala Antananarivo au fost semnalate și înregistrate mai multe cazuri.

În consecință, Ministerul Afacerilor Externe recomandă să se evite, în intervalul următor, deplasările în această țară. Dacă totuși acestea au loc, MAE recomandă să fie evitate pe cât posibil zonele afectate. Înaintea deplasării este indicat să fie consultat site-ul OMS pentru ultimele actualizări ale situației răspândirii bolii și zonele contaminate.