PALAS SĂRBĂTOREŞTE ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI CU EVENIMENTE TRADIŢIONALE

image descriptionAnsamblul Palas marchează Ziua Naţională a României prin evenimente inedite şi îi aşteaptă pe ieşeni să se bucure de semnificaţia zilei de 1 decembrie. Invitata specială la petrecerea românească este interpreta de muzică populară Margareta Clipa.

De vineri până luni, în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie 2014, Atriumul Palas Mall găzduieşte Târgul 100% Românesc.Ieşenii şi nu numai vor descoperi o expoziţie deosebită oferită de branduri autohtone, producători tradiţionali şi meşteri populari. Vizitatorii vor putea alege obiecte de artizanat, costume şi podoabe populare, articole de marochinărie, artă naivă, decoraţiuni handmade, sculpturi în lemn, ceramică personalizată şi alte suveniruri. Iubitorii preparatelor tradiţionale se vor delecta cu produse din carne, brânzeturi, dulciuri de casă, dulceaţă şi sucuri naturale. Cei doritori vor găsi şi articole din alte zone ale ţării, la eveniment fiind prezenţi şi membrii asociaţiei „Produs de Cluj”. Dacia va fi un alt participant la târg, care va veni cu cele mai noi modele auto.

În acelaşi interval, în Atrium, pasionaţii de portul popular vor admira o expoziţie dedicată iei româneşti. Clienţii Palas Mall vor afla povestea „bluziţei cu altiţă”, care a cucerit podiumurile internaţionale de modă, dar şi mari personalităţi ale lumii. Cu o istorie bogată, frumuseţea iei continuă să se regăsească în colecţiile designerilor renumiţi. Iubitorii artei fotografice vor fi încântaţi şi cu expoziţia „EU aleg România!”, un proiect al Societăţii Române de Radiodifuziune. Selecţia de imagini dezvăluie100 de locuri care trebuie vizitate din ţară, ilustrând peisaje, monumente şi simboluri ce merită redescoperite.

Pe 1 decembrie, de la ora 16.00, Palas îi invită pe români la un spectacol dedicat lor, care va debuta cu imnul ţării, interpretat de o fetiţă talentată de la Palatul Copiilor din Iaşi. Alături de „Deşteptă-te, române!”, alte cântece populare îndrăgite vor răsuna în Atrium, într-un recital al artistei Margareta Clipa.

De Ziua Naţională a României, Palas Mall a pregătit şi un fashion show cu specific tradiţional. Pe podium vor defila copii şitineri în costume populare, care impresionează prin frumuseţea şi originalitatea lor. Şi pentru că ia este în tendinţe, pasionatele de modă o vor admira într-o prezentare cu ţinute actuale.

Ansamblul din inima oraşului le spune românilor „La mulţi ani!” printr-un CD în ediţie aniversară, care reinterpretează într-o manieră modernă şi originală 12 bijuterii folclorice. Clienţii care fac cumpărături de minimum 100 de lei din magazine vor primi în dar CD-ul „Suflet Românesc Remixat”, la Centrele Info. Şi cei care vor sărbători 1 decembrie în restaurantele şi cafenelele din ansamblul Palas vor avea posibilitatea de a primi cadou CD-ul.

Departament PR

W: www.palasmall.ro, www.palasiasi.ro

E: pr@palasiasi.ro