Protest al unor revoluționari la ședința solemnă dedicată Revoluției; ei au fost scoși din sală

Mai mulți revoluționari, printre care și președintele Blocului Național al Revoluționarilor, Dumitru Dincă, au protestat miercuri în timpul ședinței solemne a Parlamentului pe motiv că nu au fost lăsați să ia cuvântul, ei fiind scoși ulterior din sală.

Revoluționarii, invitați ai deputatului liberal Petre Roman, au amenințat că se vor arunca de la balconul Camerei Deputaților, dacă nu sunt li se permite să se adreseze celor prezenți de la tribuna plenului.

Aceștia au fost scoși din sala de plen de către reprezentanții Serviciului de Protecție și Pază.

Revoluționarii au invocat că sunt nemulțumiți pentru că „o parte dintre revoluționarii PSD sunt în sala de plen”.

„Am fost tratați în mod diferențiat. O parte sunt în sala de plen și pe noi ne-au urcat la cucurigu (în lojă — n.r.). Ni s-a spus de către oamenii de ordine de aici că nu putem să ne ducem decât până la WC”, a declarat unul dintre protestatari, Adrian Comăniță.

„Pe noi ne-au invitat sub aspectul că unul dintre noi, Dumitru Dincă, va ține un discurs în plen. Nu am vrut să vorbim toți sau să facem scandal”, a adăugat Comăniță.

La rândul său, președintele Blocului Național al Revoluționarilor, Dumitru Dincă, a precizat că el și colegii săi voiau să atragă „atenția că pensionarii sunt bătaie de joc, că alocațiile copiilor sunt mizerabile (…)”.

„Ce ne-a deranjat: oamenii care dețin puterea au scindat România în două. Oamenii lor și ceilalți. Noi, pentru că nu suntem afiliați la niciun partid, ne-au adus aici (în lojă — n.r.), oamenii PSD au fost duși jos, în sală. Sunt o grămadă de revoluționari jos în sală împreună cu secretarul de stat (pentru revoluționari — n.r.) Adrian Sanda”, a arătat Dumitru Dincă.

El a mai spus că a vrut să se arunce de la balconul Camerei Deputaților, dar colegii lui l-au ținut.

„Nu mă aruncam ca să mor ca un prost, ci ca să atrag atenția tuturor politicienilor că ceea ce fac ei este o crimă. Să oprească această crimă, în primul rând să oprească corupția. (…) Statul de drept este călcat în picioare”, și-a motivat Dincă gestul său.

Revoluționarii au susținut că au venit să atragă atenția asupra situației dezastruoase în care se află România și au cerut printr-o scrisoare președintelui ales, Klaus Iohannis, să facă tot ce se poate pentru a lupta împotriva corupției.

Deputatul PNL Petre Roman și-a cerut scuze pentru că invitații săi nu au putut lua cuvântul și i-a îndemnat la „respectarea regulilor dintr-o democrație”.