Mergea și Inglot, în semifinalele probei de dublu la Dubai, după o victorie în fața fraților Bryan

Perechea româno-britanică Florin Mergea/Dominic Inglot s-a calificat, joi, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Dubai (ATP), dotat cu premii totale de 2.082.605 dolari, după o nouă victorie în fața fraților americani Bob și Mike Bryan, principalii favoriți, cu 7-6 (6), 2-6, 10-8.

Mergea și Inglot au reușit performanța de a învinge liderii mondiali la dublu pentru a doua oară de la începutul anului, precedentul succes având loc în optimi la Australian Open, când Florin și Dominic s-au impus cu 7-6 (4), 6-3.

La 36 de ani, gemenii Bryan au adunat 105 titluri în cariera lor de dublu (anul acesta doar unul), dar și peste 38 de milioane de dolari. Americanii au trei înfrângeri anul acesta, două dintre ele fiind în fața cuplului Mergea/Inglot.

În semifinale, Mergea și Inglot vor înfrunta perechea Aisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan)/Nenad Zimonjic (Serbia), în timp ce cuplul româno-olandez Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, cap de serie nr. 2, care a trecut joi de dublul Robert Lindstedt (Suedia)/Marcin Matkowski (Polonia), cu 4-6, 7-5, 10-7, va juca în penultimul act cu indianul Rohan Bopanna și canadianul Daniel Nestor, capi de serie nr. 4.

Mergea și Inglot și-au asigurat prin succesul de joi un cec de 31.730 dolari și 180 de puncte ATP.