Şerban Nicolae, despre avizul CSM: Arată dezinteres total faţă de problemele serioase

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat,marţi,pentru MEDIAFAX,că avizul negativ dat de Secţia pentru Procurori a CSM pentru revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA se înscrie în linia unui dezinteres total faţă de problemele serioase privind relaţia dintre puterea judecătorească şi cetăţeni.

„Votul din Secţia pentru Procurori a CSM, din păcate, se înscrie pe linia unui dezinteres total faţă de probleme cu adevărat serioase care privesc relaţia dintre autoritatea judecătorească şi cetăţeni, cel puţin în partea de procurori”, a declarat senatorul PSD Şerban Nicolae, pentru Mediafax.

Şerban Nicolae a afirmat că este „şocant” faptul că „nimeni” din CSM nu pare interesat disfuncţionalităţile privind activitatea DNA care au fost semnalate în spaţiul public.

“(…) Ce mă surprinde pe mine este că nimeni din CSM, din Secţia pentru Procurori, nu pare interesat de tot ceea ce s-a semnalat în spaţiul public legat de disfuncţionalităţile din cadrul DNA. Mi se pare absolut şocant faptul că nu au o preocupare în acest sens, că nu vor să verifice de ce judecătorii au decis că DNA Braşov a falsificat probe în dosarul Paltin Sturdza, că nu vor să afle de ce procesele verbele de la Cluj privind înregistrările cu Cherecheş erau anterioare cu cinci zile, precedau transcrierile propriu-zise, de ce la Ploieşti se întâmplă ce se întâmplă, de ce la Bucureşti se întâmplă ce se întâmplă”, a spus Nicolae.

Senatorul PSD a spus că este important ca instituţiile „să funcţioneze”.

„Pe mine nu mă interesează cine conduce DNA. Mă intersează ca instituţiile să funcţioneze, să îşi facă datoria şi să nu existe dubii cu privire la chestiuni atât de sensibile cum sunt lupta anticorupţie, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor”, a adăugat Nicolae.

Secţia pentru Procurori a CSM a dat, marţi, aviz negativ pentru revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA.