Elevii se pot pregăti online pentru proba la informatică a bacalaureatului

Elevii care vor susţine Bacalaureatul la Informatică vor beneficia de meditaţii online prin intermediul platformei WellCode.ro, dezvoltată de o echipă de IT-işti români cu internship la Google sau Facebook.

Potrivit unui comunicat remis presei, platforma online conţine o serie de peste 200 de lecţii şi probleme care îi vor pregăti pe tineri nu doar pentru Bacalaureat, ci mai ales pentru o viitoare carieră în domeniul informatic.

Fiecare concept nou este explicat cu exemple din viaţa reală, astfel încât beneficiarii cursurilor online să înţeleagă unde se pot aplica aceste cunoştinţe nou învăţate.

După fiecare lecţie pe care cursantul a parcurs-o, acesta îşi va evalua cunoştinţele printr-un examen de tip grilă, iar în cazul în care a răspuns greşit la anumite întrebări platforma nu îl va „pedepsi”, ci va avea ocazia să recitească acele părţi din curs pe care nu le-a înţeles şi să le aprofundeze mai bine.

„Dincolo de cursurile strict teoretice, platforma va evalua abilităţile cursanţilor şi prin exerciţii aplicative, în cadrul cărora aceştia vor scrie un program informatic de la zero în limbajul de programare C++, iar rezultatele evaluărilor vor fi emise în câteva secunde. În cazul în care nu au înţeles unele aspecte de ordin tehnic sau pur şi simplu nu reuşesc să rezolve problema din timpul testului, cursanţii pot lăsa un comentariu, iar organizatorii proiectului sau cei peste 20.000 de membri înregistraţi pe platformă îi vor oferi suport”, susţine sursa citată.

În septembrie 2017, a fost lansat primul modul al platformei cu ajutorul căruia mulţi cursanţi care nu deţineau noţiunile de bază au beneficiat de progrese vizibile, iar la ora actuală platforma conţine două module, peste 200 de lecţii şi probleme şi peste 20.000 de membri activi. AGERPRES