Bank of Cyprus suspendă temporar operaţiunile din România

bank of cyprusBanca Centrală a Republicii Cipru (BCC) a decis luni suspendarea temporară, pentru o săptămână, a operaţiunilor din România ale Bank of Cyprus, în această perioadă bancomatele băncii rămânând funcţionale, informează banca.

‘În conformitate cu Legea nr.17/2013 din Republica Cipru (Legea privind rezoluţia instituţiilor de credit şi a altor instituţii), Bank of Cyprus (BoC) a fost introdusă în procedura de rezoluţie (restructurare şi reorganizare). BoC funcţionează în România prin intermediul unei sucursale şi al agenţiilor acesteia. Banca Centrală a Republicii Cipru (BCC), în calitatea sa de autoritate de supraveghere şi rezoluţie, a decis suspendarea operaţiunilor din România ale BoC pentru o perioadă de o săptămână, începând de astăzi, 1 aprilie 2013, în conformitate cu Legea nr.17/2013 din Republica Cipru, în vederea identificării unei soluţii de vânzare a acesteia. BNR a fost notificată în acest sens’, se menţionează în Nota băncii.
Conform sursei citate, măsurile de reorganizare a BoC sunt aplicate în conformitate cu art.33 (alin.1) din Legea bancară din Cipru şi Directiva nr.2001/24/EC a Parlamentului European şi a Consiliului din 4 aprilie 2001. Până la redeschiderea sucursalei şi a agenţiilor acesteia din România, clienţii pot folosi reţelele de ATM, iar pentru necesităţi deosebite pot contacta call-center-ul sucursalei BoC.