BNR te învaţă cum să îţi protejezi economiile

bnrEconomiile la o singură bancă ar trebui să nu depăşească suma garantată, adică maximum 100.000 de euro.

Aşadar, ne sfătuiesc oficialii BNR, românii care au bani mulţi nu ar trebui să-i ţină într-o singură bancă. Economistul-şef la Băncii Naţionale, Valentin Lazea, a explicat că cei care au economii de milioane de euro ar trebui să le împartă în cele 42 de bănci din România, iar restul banilor să îi plaseze în piaţa de capital sau fonduri de investiţii.Declaraţia oficialului BNR vine în contextul crizei din Cipru, acolo unde depozitele de peste 100.000 la bănci ar putea fi taxate cu 40%.

Garanti Bank te premiază dacă îi dai numărul tău de telefon

Garanti Bank  lansează campania „Schimbi şi primeşti dublu!” prin care oricine schimba euro la bancomatele sale inteligente poate primi înapoi echivalentul în lei al sumei schimbate. Până pe 14 aprilie, oricine face o trazactie de schimb valutar fără card prin ATM-urile Garanti BancoSmart intra în mod automat în tragerea la sorţi organizată zilnic, pentru a primi înapoi echivalentul în lei al sumei schimbate.Pentru a intra în tragerea la sorţi, orice schimb valutar efectuat fără card trebuie precedat de completarea numărului de telefon mobil în ecranul dedicat.  ATM-urile BancoSmart prezintă multiple funcţionalităţi de care se pot bucura atât clienţii, cât şi cei care încă nu au un cont deschis la Garanti Bank.

În prezent, oricine poate face la BancoSmart un schimb valutar, poate plăti datoria la Bonus Card, achita facturi la utilităţi sau poate să reîncarce o cartelă telefonică. La acestea se adăugă binecunoscutele servicii de depunere şi retragere numerar. “Prin campania «Schimbi şi primeşti dublu!» dorim să încurajăm utilizarea bancomatelor noastre inteligente, astfel încât oricine din România să beneficieze de avantajele pe care acestea le oferă”, spune Togay Can, Alternative Delivery Channels Manager în cadrul Garanti Bank.

BCR reduce dobânzile la creditele ipotecare în lei

BCR a redus dobânda la creditele ipotecare Casa Mea acordate în Lei cu 1,1 puncte procentuale pentru clienţii care  deţin un avans de minim 35%.„Oferim clienţilor noştri o dobândă începând de la 7,21% dobânda variabilă pe toată perioada de creditare (DAE 7,55%) pentru creditele pentru casa acordate în lei. De asemenea, clienţii au posibilitatea de a accesa credite cu dobândă fixă pe o perioadă de 5 ani – 7,8% (DAE 7.81%). Totodată, venim în sprijinul clienţilor noştri şi le oferim gratuit poliţa de asigurare facultativă a imobilului pe toată perioada de creditare. Considerăm că noile nivele ale dobânzilor, coroborat cu trendul descrescător înregistrat în ultima perioadă al indicelui ROBOR, precum şi cu eliminarea riscului valutar conduc la inexistenţa unei diferenţe între costul total al unui credit în Euro şi al unui credit acordat în lei. Această reducere a dobânzii creditelor în lei subliniază angajamentul BCR pentru creditarea în moneda naţională şi consolidează poziţia BCR ca şi principal creditor ipotecar”, a declarat Ioana Mihai, Şef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.Creditul ipotecar/imobiliar CASA MEA BCR oferă posibilitatea clienţilor de a cumpăra sau construi o locuinţă, de a refinanţa un credit contractat anterior sau pur şi simplu să modernizeze casa pe care o deţin deja, BCR finanţând până la 85% din valoarea garanţiilor aduse fiind acceptate în garanţie şi imobile care aparţin altor persoane (soţ/soţie, părinţi, fraţi/surori etc.)BCR oferă gratuit asigurarea facultativă a imobilului, pe toată perioada de creditare, la OMNIASIG VIG. BCR accepta o gamă largă de venituri (salarii, pensii, chirii, dividende, venituri din străinătate, din activităţi independente), precum şi până la 3 coplatitori ce pot participa la credit şi oferă modalităţi flexibile de rambursare, fără a fi necesară deplasarea la bancă (ATM BCR sau Serviciul de efectuare operaţiuni prin canale alternative BCR). De asemenea, banca oferă, contra cost, o asigurare de şomaj care oferă o protecţie solicitantului în cazul pierderii locului de muncă.“Lipsa comisionului lunar de administrare, reducerea dobânzii cu 0,2 puncte procentuale pentru clienţii care încasează salariul la BCR, asigurarea gratuită a imobilului pe întreaga perioadă de creditare şi inexistenta riscului valutar reprezintă doar câteva din avantajele creditelor garantate cu ipoteca oferite de BCR. Un alt avantaj major îl reprezintă posibilitatea obţinerii de către client a aprobării financiare, valabile 90 de zile, oferind în acest fel clienţilor siguranţa aprobării creditului şi suficient timp pentru găsirea locuinţei dorite”, a adăugat Ioana Mihai.