Breaking News

Trei soldaţi NATO ucişi într-un atentat la Zabul, unde sunt staţionaţi soldaţi români şi americani

soldatiŞase membri ai coaliţiei NATO, trei soldaţi şi trei civili, au fost ucişi sâmbătă în două atacuri comise în sudul şi estul Afganistanului, au anunţat ISAF, forţa armată a NATO în această ţară, şi armata americană.

Atacul cel mai sângeros a avut loc în provincia Zabul, teritoriu instabil situat în sudul Afganistanului, unde, conform site-ului ISAF, sunt staţionaţi soldaţi români şi americani – relatează AFP.În atacul de la Zabul au murit trei membri ai ISAF şi doi civili aparţinând coaliţiei, conform unui comunicat dat publicităţii de ISAF, care nu a precizat naţionalitatea soldaţilor ucişi. În al doilea atac al insurgenţilor, în estul Afganistanului, a murit un civil american, a indicat armata americană într-un comunicat, fără mai multe precizări.

Coaliţia nu a mai suferit asemenea pierderi de aproape opt luni, comentează AFP. La 8 iulie trecut, şapte din soldaţii săi au murit în incidente diferite în estul şi sudul ţării.
Atentatul de la Zabul a fost revendicat de talibani pe site-ul lor Voice of Jihad.
În pofida celor 11 ani de prezenţă a coaliţiei NATO, care i-a răsturnat de la putere, talibanii nu au fost încă înfrânţi. Ei continuă lupta de gherilă contra forţelor internaţionale şi afgane, în principal în sudul şi estul ţării.