Breaking News

Rapid, șase etape fără spectatori!

stadionEchipa de fotbal Rapid Bucureşti a fost sancţionată marţi seara de Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal să dispute următoarele 6 jocuri de pe teren propriu fără spectatori, după incidentele provocate de fanii giuleşteni la meciul cu Steaua (1-1), din etapa a 26-a a Ligii I.

Totodată, clubul Rapid a fost amendat cu suma de 90.000 de lei. Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a fost suspendat pe o perioadă de 5 luni şi a fost amendat cu suma de 10.000 de lei, considerându-se că a avut un rol provocator în incidentele de pe stadionul Giuleşti.

Dănuţ Perjă, team-managerul echipei Rapid, a fost suspendat o lună, iar antrenorul echipei Rapid, Marian Rada, şi team-managerul Stelei, Marius Ianuli, au fost amendaţi cu câte 320 de lei.  Deciziile pot fi atacate la Comisia de Apel a LPF.
Rapid mai are de disputat pe teren propriu patru meciuri în acest sezon, cu CS Turnu Severin (etapa a 28-a) cu Concordia (etapa a 30-a), cu Universitatea Cluj (etapa a 32-a) şi cu Ceahlăul (etapa a 34-a).  Rapid Bucureşti şi Steaua Bucureşti au terminat la egalitate, 1-1 (1-0), duminică seara, pe stadionul Giuleşti, într-un meci din etapa a 26-a a Ligii I de fotbal, care a fost întrerupt pe final timp ce aproximativ 10 minute din cauza obiectelor aruncate de suporterii formaţiei gazdă. Partida a început cu o întârziere de circa cinci minute din cauza petardelor şi torţelor aruncate în teren de suporterii rapidişti. Rapid a deschis scorul prin Ovidiu Herea (9), din lovitură liberă de la 18 metri, Steaua reuşind egalarea spre final, prin Alex Bourceanu (81), cel care marcase şi în tur (în min. 90+6, Steaua – Rapid 1-0).
Clubul Rapid a fost amendat şi de Jandarmerie cu suma de 60.000 de lei, după ce jandarmii au constatat că organizatorii nu au respectat reglementările privind amplasarea bannerelor şi că a fost permis accesul pe stadion al suporterilor care aveau interzis acest lucru.  De asemenea, doi suporteri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, cei doi riscând închisoare de la 2 la 5 ani şi interzicerea accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la 1 la 3 ani pentru încercarea de a introduce, deţinerea şi folosirea de articole pirotehnice în incinta arenei sportive.
Totodată, firma de pază care este responsabilă cu securitatea pe stadion a fost amendată cu 1.000 de lei pentru că a permis introducerea de materiale pirotehnice cu câteva zile înainte de desfăşurarea meciului de fotbal. (sursa: www.agerpres.ro)