Numărul sinuciderilor în Grecia, în creştere cu 26% în 2011

grecia-austeritateNumărul sinuciderilor a ajuns la 477 în 2011 în Grecia, o creştere cu 26% într-un an, a informat marţi biroul de statistică ELSTAT, această situaţie fiind atribuită în mare măsură efectelor crizei economice, informează AFP.

Bărbaţii sunt cei mai vulnerabili, reprezentând 82% din sinuciderile înregistrate în 2011, însă fenomenul este în creştere şi în rândul femeilor, în cazul cărora 84 de sinucideri au fost recenzate în 2011, dublu faţă de anul precedent.
Regiunea Atenei, unde se concentrează aproape o treime din cei aproximativ 11 milioane de locuitori, este cea mai afectată, cu 35% din cazurile înregistrate, urmată de Macedonia Centrală (11%), în nord, şi insula Creta (7,7%), în partea de sud.
ONG-ul care luptă împotriva excluderii, Klimaka, a afirmat că aceste cifre reprezintă un record de la începerea acum 50 de ani a înregistrării sinuciderilor de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit unui responsabil al serviciilor de statistică, datele pentru 2011 au fost verificate cu atenţie, inclusiv la serviciile de medicină legală.
Cu toate acestea, la fel ca şi vecinii săi din sud, Grecia prezintă o rată a sinuciderilor mai mică decât ţările din nordul Europei.