Deputatul Blăjuţ şi-a dat demisia din partidul OTV. PPDD rămâne cu doi parlamentari la Iaşi

blajutDeputatul de Nicolina Viorel Blăjuţ a demisionat din PPDD, alături de alţi trei aleşi ai formaţiunii lui Dan Diaconescu. Cei patru parlamentari au anunţat în plenul Camerei Deputaţilor că părăsesc PPDD, urmând a activa ca independenţi.  Apropiaţii săi afirmă că deputatul ieşean era nemulţumit de evoluţia oscilantă a partidului în ultima perioadă. PPDD rămâne cu doi parlamentari la Iaşi, deputatul Daniel Oajdea şi senatorul Ionel Agrigoroaiei.

Vlad Hogea, bucuros de plecarea lui Blăjuţ: E un câştig pentru PPDD

Reacţie ciudată a şefului PPDD Iaşi, după ce filiala a rămas cu un parlamentar mai puţin.

Vlad Hogea susţine că plecarea deputatului de Nicolina, Viorel Blăjuţ nu reprezintă o pierdere pentru partid, ba dimpotrivă. „Organizaţia Judeţeană Iaşi a PPDD consideră că plecarea din rândurile formaţiunii a deputatului Viorel Blăjuţ nu reprezintă o pierdere, ci un câştig pentru PPDD. Prin conduita şi comportamentul din timpul campaniei electorale, dar, mai ales, de după intrarea în Parlament, Blăjuţ se situase deja în afara partidului”, susţine, într-un comunicat de presă, liderul PPDD, Vlad Hogea.

Blăjuţ spune că DD a pierdut hăţurile în partid. Despre Hogea şi Aivănoaie: Stai în frunte dacă ai rezultate, nu ca un păduche

Deputatul PPDD Viorel Blăjuţ susţine că a demisionat doar din grupul parlamentar PPDD, nu şi din partid. El a afirmat că nu Dan Diaconescu conduce această formaţiune, ci Simona Man şi gaşca din jurul ei, care „au format un sistem tenebros care gâtuie partidul”. Viorel Blăjuţ a declarat, într-o scrisoare deschisă adresată alegătorilor din Iaşi, că a demisionat doar din grupul parlamentar al PPDD, însă rămâne membru al acestei formaţiuni politice. „Am demisionat numai din grupul parlamentar PPDD, rămânând în continuare membru al acestui partid. Am intrat anul trecut în PPDD, fiind convins că Dan Diaconescu este singurul politician care-l poate înlocui pe Traian Băsescu la cârma României”, susţine Viorel Blăjuţ. Deputatul ieşean adaugă că nu Dan Diaconescu conduce PPDD, ci Simona Man şi gaşca din jurul acesteia. „Imediat ce am intrat în PPDD mi-am dat seama că cel care a dat numele partidului, de fapt nu conduce acest partid. Simona Man şi gaşca din jurul acesteia au format un sistem tenebros care gâtuie partidul, transformându-l într-o feudă, iar noi, ceilalţi, suntem trataţi precum iobagii. Nu avem dreptul de a accede în funcţii decizionale din partid, dacă nu suntem în gaşcă, deşi rezultatele obţinute ne recomandă. Ca parlamentari, nu suntem consultaţi atunci când sunt luate deciziile importante, ci trebuie să le susţinem în Parlament doar că undeva sus s-a luat această decizie”, precizează deputatul Viorel Blăjuţ în scrisoarea adresată ieşenilor. Pe de altă parte, Blăjuţ i-a atacat dur pe liderii PPDD Iaşi, Vlad Hogea şi Alin Aivănoaie. „Sper că şi la Iaşi, indivizi precum Vlad Hogea sau Alin Aivănoaie să lase locul altora, mai ales că au pierdut alegerile, singurul test în care poţi să demonstrezi că eşti un politician competent. Stai în frunte dacă ai rezultate, nu ca un păduche sperând că la următoarele alegeri te alegi cu un ciolan. Am intrat în politică să alungăm ciocoii din fruntea ţării, dar îi avem la noi în partid”, spune Blăjuţ. În finalul scrisorii sale, deputatul ieşean susţine că nu se va transfera la USL şi că îl va susţine necondiţionat de Dan Diaconescu în toate proiectele sale politice.(L.Z.)