Inundaţii în mare parte din Austria

inundatiiPloile abundente din ultima vreme au provocat inundaţii în multe regiuni din Austria, unde două persoane au fost date dispărute şi sute de cetăţeni au fost evacuaţi din cauza creşterii nivelului apelor, transmite EFE duminică, pe baza ştirilor difuzate de postul public de radio ORF. Cele mai afectate de precipitaţii şi alunecări de teren au fost landurile Vorarlberg, Tirol, Salzburg, Austria Superioară, Stiria şi Austria Inferioară. 

În regiunea Pinzgau, din landul Salzburg, care este izolată de restul ţării, a fost decretată stare de urgenţă. Şi alte zone se găsesc în situaţii dificile, căile de circulaţie terestre nemaifiind practicabile.
Totodată, oraşul Salzburg, unul dintre cele mai importante puncte de atracţie turistică ale ţării, este ameninţat de continua creştere a nivelului râului Salzach, care a ajuns la 8,3 metri, cu numai 20 de cm sub nivelul de inundaţie.
Prognoza meteo nu este câtuşi de puţin optimistă pentru următoarele ore. Ploile se vor deplasa către Est, unde se aşteaptă creşteri ale nivelurilor râurilor.
Apele Dunării vor atinge cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani, a anticipat şeful serviciului de pompieri din Austria Inferioară.