Asociația Patronală a Turismului Ieșean (APTI) are un nou Consiliu Director

apti cdAsociația Patronală a Turismului Ieșean (A.P.T.I.) are, începând din această săptămână, un nou Consiliu Director(CD), a cărui membri urmează să fie prezentați, oficial, vineri, 7 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, care va avea loc, începând cu ora 11.00, la Centrul de Informare Turistică Iași. Cu această ocazie, noul Consiliu Director al APTI va prezenta activitățile de promovare a turismului ieșean pentru anul în curs. La conferință vor fi prezenți cei mai importanți actori ai turismului ieșean, alături de reprezentanți ai instituțiilor de cultură și ai autorităților locale. Printre aceștia se numără

Florin Bărhălescu, președintele A.P.T.I., manager general ”Icar Tours”, Lorela Andone, vice-președinte secțiunea ”Hoteluri”, manager calitate Complex Hotelier ”Unirea”,  Alin Pătru, vice-președinte secțiunea ”Agenții de Turism”, marketing manager ”Travis Tourism”, Ana Onică, vice-președinte secțiunea ”Pensiuni”, președinte ANTREC Iași, manager ”Holy Travel” și Adrian Christescu, vice-președinte secțiunea ”Restaurante”, manager ”Atelierul de Bere”.  ”Noua conducere a A.P.T.I își propune creșterea de acțiuni de identificare a provocărilor cu care se confrunta turismul ieșean și întocmirea de proiecte în parteneriat cu și în sprijinul autorităților centrale și locale pentru rezolvarea acestora, precum și inițierea, conceperea și susținerea unor programe și strategii privind dezvoltarea turismului prin organizarea de conferințe, evenimente, festivaluri și diferite forme de dialog pe tema turismului local și regional. Una din ideile directoare ale asociației vizează programele educaționale de sprijinire a elevilor și studenților, pentru propunerea și implementarea de proiecte de dezvoltare a turismului.

Membrii Consiliului Director sunt încredințați că eforturile comune ale membrilor actuali și viitorilor membri, parteneri vor da roade în timp și vor sprijini dezvoltarea turismului local”, precizează membrii Consiliului Director al APTI, într-un comunicat de presă. Înființată în anul 2006, Asociația Patronală a Turismului Ieșean (APTI este singura asociație profesională din Iași dedicată firmelor din turism. Biroul de Informare Turistică al asociației, informează turiștii cu privire la oportunitățile de cazare, masă și călătorii din oraș și promovează serviciile membrilor săi. A.P.T.I. are experiență în implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Promotion of the Cross Border Tourism in Iasi – Ungheni Region și Excelență pentru Personalul Turistic din Regiunea de NE sunt două dintre proiectele implementate cu succes. Mai multe informații despre activitățile asociației, puteți găsi pe pagina de website: http://www.turisminiasi.ro . (E.M.)