Peste 2.200 de sancțiuni contravenționale, aplicate în luna mai de polițiștii locali ieșeni

POLITIE RUTIERA - CAMPANIE - ALEGE VIATAÎn urma acţiunilor desfăşurate în cartierele din municipiul Iaşi, pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică, poliţiştii locali au aplicat în luna mai 2.231 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de 300.603 lei.

Dintre totalul amenzilor, 531 au fost aplicate ca urmare a nerespectării Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, fiind sancţionate persoanele care tulburau ordinea şi liniştea publică, provocau scandal, consumau băuturi alcoolice un număr de 719 persoane au fost sancţionate contravenţional, conform Hotărârilor de Consiliu Local, ca urmare a implicării poliţiştilor locali în menţinerea curăţeniei pe domeniul public, monitorizarea parcurilor de joacă pentru copii, distrugerea aranjamentelor florale, degradarea mobilierului urban, lipirea de afişe publicitare în locuri neautorizate, etc. De asemenea, polițiștii au sancționat 643 de conducători auto care nu au respectat semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere, fapt ce a determinat îngreunarea traficului rutier au fost sancţionaţi contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. Un număr de 63 de sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 500 şi 1.500 lei au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. În plus, pentru comercianţii în cauză a fost dispusă şi măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a bunurilor (produse alimentare şi nealimentarea, alcool, tutun, etc.), care au făcut obiectul contravenţiei. ”De asemenea, pe linia prevenirii comerţului ambulant, lucrătorii insituiei noastre au aplicat 111 sancţiuni contravenţionale, conform H.C.L.M. Iaşi, nr. 167/1998 şi 84 de sancţiuni cu valori cuprinse între 100 şi 1.000 lei, conform O.G. 99/2000, privind comercializarea produselor de piaţă.
Precizăm faptul că şi în această lună, activitatea Poliţiei Locale Iaşi va fi prioritizată pe menţinerea unui climat de siguranţă publică în parcuri, zone de agrement, esplanade şi zonele intens circulate”, precizează reprezentanții Poliției Locale, într-un comunicat de presă. (E.M.)