Un consilier local de la PPDD n-a fost lăsat să pozeze un monument la Eternitate. Trebuia cerere la directorul de la cimitire, spun şefii primăriei

vlad nedelcuConsilierul local PP-DD Iași, Vlad Nedelcu, a declarat că s-a dus la sfârșitul săptămânii trecute în cimitirul Eternitatea, pentru a evalua starea de degradare a Monumentului Eroilor Căzuţi în războiul din 1916-1918, dar că a fost obstrucţionat de către doi agenţi de pază. „M-am legitimat la poarta cimitirului, iar cei de acolo chiar s-au bucurat că se interesează cineva de soarta unui monument. Când am ajuns la monument, au venit doi agenţi de pază şi mi-au interzis să mă documentez şi să fac fotografii, susţinând că au primit ordin de sus să nu mă lase. Apoi am fost condus către clădirea administraţiei cimitirului pentru a da explicaţii”, a afirmat consilierul ieşean Vlad Nedelcu. El a precizat că decizia de a-i interzice accesul la monumentul respectiv este „aberantă”, în condiţiile în care cu câteva ore înainte, la acelaşi monument au fost depuse coroane de flori de către reprezentanţi ai administraţiei locale. „A fost acolo toată lumea, inclusiv primarul Gheorghe Nichita, care a citit un discurs anost, apoi a plecat grăbit fără a se sinchisi de starea monumentului”, a afirmat Nedelcu. El a precizat că va promova un proiect de hotărâre în consiliul local, prin care să se aloce bani pentru restaurarea monumentului. Consilierul PPDD Vlad Nedelcu a spus că suma necesară pentru refacerea obiectului ar fi de aproximativ o mie de euro.

Ce spune Primăria

Purtătorul de cuvânt al primăriei ieşene Sebastian Buraga a afirmat că reprezentantul PP-DD trebuia să adreseze mai întâi o cerere către directorul de la Administraţia Cimitirelor şi că astfel nu ar fi avut nici o problemă să fotografieze monumentul. „Chiar dacă este consilier, trebuie să suporte rigorile legii”, a spus purtătorul de cuvânt al primăriei ieşene. Întrebat dacă există vreo hotărâre de consiliu care să prevadă acest lucru, Buraga a răspuns: „Nu este explicit prevăzut. Au existat reclamaţii din partea rudelor unor persoane decedate că unele persoane umblă în cimitir la diverse ore”.