Cătălin Ivan (PSD): România a intrat în paradigma creşterii economice şi a creării locurilor de muncă

ivanPurtător de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, afirmă că venirea la guvernare a USL a creat pentru România premisele creşterii economice şi ale creării locurilor de muncă, dovadă stând cele aproximativ 100.000 de noi contracte de muncă înregistrate în ultimul an.

„De mai bine de un an, România a intrat într-o nouă paradigmă: cea a creşterii economice şi a creării locurilor de muncă. Odată cu venirea USL la guvernare, accentul s-a mutat asupra atragerii de noi investitori, asupra oportunităţilor de dezvoltare economică şi asupra creşterii gradului de ocupare pe piaţa muncii, iar rezultatele se văd deja: în ultimul an au apărut circa 100.000 de noi contracte de muncă, numărul salariaţilor stabili ajungând la 4,37 de milioane. Pe plan european, această cifră plasează România pe locul trei în ceea ce priveşte crearea de locuri de muncă stabile în ultimul an”, arată europarlamentarul PSD într-un comunicat remis  presei.
Cătălin Ivan punctează că în timp ce „guvernarea PDL a fost caracterizată de tăieri şi disponibilizări – 740.000 de români pierzându-şi locul de muncă în timpul lui Emil Boc – USL face reparaţii sociale şi redă oamenilor sursele de venit”.
„S-a revenit deja la regula de angajare 1 la 1, eliminând posturile neocupate şi create politic. Obiectivul strategic pentru România este de a avea un număr de angajaţi cel puţin egal cu cel al pensionarilor”, subliniază social-democratul.