Vasile Lupu: Excluderea lui Pavelescu a rămas definitivă

vasile-lupuPreşedintele Comitetului Naţional de Conducere (CNC) al PNŢCD, Vasile Lupu, afirmă că excluderea lui Aurelian Pavelescu din partid a rămas definitivă, în timp ce Pavelescu subliniază că doar Congresul poate exclude preşedintele partidului.

” Pe 16 iulie 2013, la orele 24,00, a expirat termenul legal pentru depunerea de contestaţii privind excluderea d-lui Aurelian Pavelescu din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat. Biroul Naţional de Conducere (BNC), înscris în Registrul Partidelor Politice, unicul birou legal recunoscut de instanţele de judecată, a hotărât înştiinţarea forurilor competente în vederea radierii d-lui Aurelian Pavelescu din Registrul Partidelor Politice. (…) Domnul Pavelescu a avut, prin statut, 5 zile lucrătoare pentru a contesta excluderea sa – necontestând decizia, aceasta a rămas definitivă”, susţine Vasile Lupu într-un comunicat remis presei.
Totodată, el spune că la şedinţa BNC s-a aprobat cu unanimitate de voturi calendarul de pregătire a congresului de reunificare a partidului din 19 octombrie 2013, a normei de reprezentare, precum şi invalidarea tuturor hotărârilor ”abuzive şi nestatutare luate de fostul preşedinte Aurelian Pavelescu”.
În replică la afirmaţiile lui Vasile Lupu, Aurelian Pavelescu susţine că doar Congresul poate exclude preşedintele partidului.
”Instituţia de recurs este Comitetul Naţional de Conducere. Comitetul a desfiinţat toate aceste hotărâri, care sunt lovite de nulitate, aceste persoane nemaifiind membre ale PNŢCD. CNC a constatat că aceste persoane nu au calitatea de membri PNŢCD, au fost excluse chiar de CNC. Singurul lucru pe care-l doresc este să creeze impresia de scandal în partid, vor să creeze un şantaj prin comunicate de presă. Oricine poate trimite comunicate de presă. Totul este o diversiune. Ei nu mai au acces în sediul partidului, nici în cel central şi nici în cele din teritoriu, nu au susţinere. BNC nu poate exclude preşedintele, doar Congresul”, a declarat Aurelian Pavelescu, adăugând că PNŢCD a depus plângere penală la DNA şi Parchet pentru fals.
Totodată, el a spus că Biroul Naţional de Conducere actual este cel înregistrat la Tribunal şi ales pe 20 aprilie 2013.
”Toate forurile de conducere, potrivit statutului şi legii partidelor politice, şi-au încheiat mandatele după alegerile parlamentare din 2012. Ei invocă un BNC din 2010 desfiinţat prin statut. Aceste comunicate sunt transmise la comandat lui Crin Antonescu, care încearcă să creeze o percepţie falsă despre PNŢCD, fiind îngrijorat de revenirea pe scena politică şi atragerea electoratului de dreapta. PNŢCD este un partid care nu a făcut compromisuri cu PSD”, a afirmat Pavelescu.