BPN al PDL a luat act de decizia CNISL de invalidare a hotărârii de excludere a 21 de membri ai organizaţiei de Argeş

pdl11

BPN al PDL a luat act de decizia Comisiei Naţionale pentru Integritate, Statut şi Litigii (CNISL) de a anula excluderea din partid a celor 21 de membri ai organizaţiei PDL Argeş, a declarat prim-vicepreşedintele democrat-liberal Andreea Paul, luni, într-o conferinţă de presă.

„Biroul Permanent Naţional a luat act de decizia Comisiei de etică (CNISL – n.r.) de a invalida decizia judeţeană (decizia CCJ Argeş -n.r.)”, a declarat Andreea Paul, întrebată pe acest subiect. În completare, într-un comunicat al PDL remis presei, se precizează că în decizia CNISL s-a considerat că excluderea la nivelul Organizaţiei Argeş a celor 21 de primari democrat-liberali a fost o hotărâre „nestatutară si abuzivă”. „CNISL a PDL a anulat, astfel, hotărârea luată de Consiliul de Coordonare Judeţean Argeş în data de 21 iulie 2013. Potrivit statutului PDL, Comisia Naţională de Integritate, Statut şi Litigii poate fi sesizată sau se poate autosesiza în legătură cu neconcordanţa dintre decizii sau hotărâri ale organismelor de conducere ale partidului şi prevederile statutare. Reprezentanţii CNISL au constatat că excluderea din partid a celor 21 de membri ai PDL nu a respectat prevederile statutare şi a avut un vădit caracter abuziv”, se arată în comunicatul PDL. În completare, se precizează că în cadrul deciziei CNISL s-a ţinut cont de faptul că „potrivit art. 23 alineat 2 din statutul PDL, excluderea din partid a unui membru PDL se face doar în măsura în care acesta a încălcat în mod grav şi repetat prevederile statutului şi hotărârile organizaţiei sau a prejudiciat imaginea partidului”. „Cei 21 de membri ai PDL nu se fac vinovaţi de încălcarea acestui articol. CNISL a constatat şi o serie de nereguli în convocarea organismelor de conducere ale organizaţiilor PDL din judeţul Argeş care au luat decizia de excludere”, potrivit PDL. BPN al PDL a decis luni, 22 iulie, dizolvarea Biroului Permanent Judeţean al Organizaţiei democrat-liberale de Argeş şi numirea ca preşedinte interimar a deputatului Cătălin Teodorescu, a declarat europarlamentarul Marian Jean Marinescu, vicepreşedinte al formaţiunii, într-o conferinţă de presă. „BPN al PDL a decis astăzi să dizolve Biroul Permanent Judeţean de la Argeş. S-a numit un nou birou, interimar, cu un preşedinte interimar, deputatul Cătălin Teodorescu. Şi Comisia de Statut, Etică şi Litigii s-a autosesizat şi va analiza reuniunea Consiliului de Coordonare Judeţean Argeş şi vom vedea apoi care va fi situaţia”, a afirmat Marinescu. Tot luni, 22 iulie, fostul senator Mircea Andrei a declarat că şi-a depus duminică, 21 iulie, demisia din funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene Argeş a PDL şi din cea de membru de partid.

Mircea Andrei a confirmat, tot atunci, că 21 de primari ai PDL au fost excluşi din partid. „Într-adevăr, au fost excluşi, întrucât şi-au depus demisiile din toate funcţiile politice şi există în astfel de situaţii un articol din Statutul PDL aplicabil în astfel de cazuri. Demisia mea a intervenit la finalul şedinţei CCJ”, a precizat fostul preşedinte al Organizaţiei PDL Argeş .