Studenţi din 26 de ţări vor participa la Bucharest Summer University

bucharest summer universityStudenţii din 26 de ţări vor participa, în perioada 11-25 august, la cea de-a IX-a ediţie a Şcolii internaţionale de vară „Bucharest Summer University” care îşi propune dezvoltarea perspectivelor participanţilor prin dialog şi dezbateri cu specialişti atât din mediul academic, cât şi din mediul de afaceri.
Ediţia din acest an îşi propune să îi familiarizeze pe participanţi, studenţi la ciclurile licenţă, masterat sau doctorat, din Albania, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Danemarca, Germania, Brazilia, Mexic, Grecia, Ungaria, Italia, Kazahstan, Muntenegru, Maroc, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Slovacia, Spania, Turcia, Ucraina, Nigeria, Statele Unite ale Americii, Anglia cu mai multe concepte fundamentale din domeniul economic.
Participanţii vor putea să înveţe despre cum va influenţa evoluţia economiei viitorii antreprenori şi manageri, despre impactul unui sistem de contabilitate în concordanţă cu măsurile de natură financiară sau strategii competitive ale corporaţiilor.
Potrivit organizatorilor, în cadrul şcolii de vară participanţii vor avea parte de activităţi distractive, excursii în Bucureşti şi în ţară şi seri tematice.
La sfârşitul celor două săptămâni de cursuri, workshop-uri, dezbateri şi evenimente extracurriculare absolvenţii vor obţine atât diplomă de participare, cât şi cinci puncte de credit transferabile internaţional. Organizată anual, şcoala internaţională de vară şi-a câştigat de-a lungul timpului prestigiul de eveniment ştiinţific şi cultural de calitate, apreciat atât din punctul de vedere al diversităţii ţărilor de provenienţă ale participanţilor, cât şi din dorinţa companiilor multinaţionale de renume şi a altor organizaţii de prestigiu de a investi în următoarea generaţie de economişti.
Evenimentul este organizat de Academia de Studii Economice, Asociaţia Absolvenţilor Academiei de Studii Economice din Bucureşti (Alumni ASE) şi Uniunea Studenţilor Academiei de Studii Economice din Bucureşti, prin intermediul Senatului Studenţilor, în parteneriat cu Fundaţia „Dan Voiculescu” pentru Dezvoltarea României