Ministrul de Externe a primit un drapel tricolor la mănăstirea Izvoru Mureşului

tricolor2Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a primit joi un drapel al României, la finalul hramului mânăstirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Izvoru Mureşului, de la arhiepiscopul locului, Ioan Selejan.Înaltul ierarh i-a spus şefului diplomaţiei române că îi oferă tricolorul pentru a-l duce în cât mai multe zone din lume. „Vă ofer acest drapel pentru că România are ambasade pe toate meridianele planetei, ceea ce înseamnă că suntem un popor paşnic, care dorim pacea şi liniştea în lume. De aceea, aveţi această sarcină, menire, de a purta şi a duce tricolorul românesc, în tot mai multe zone în jos, la vale, în emisfera de sud. Dumnezeu să vă ajute, să vă întărească”, a spus înaltul ierarh.
Corlăţean a sărutat drapelul tricolor şi s-a rugat pentru binecuvântarea României şi a românilor. „Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe români, românii de pretutindeni şi mă rog ca românii să înţeleagă şi să primească acest lucru şi atunci vom şti să onorăm cu adevărat şi tricolorul României”, a spus Titus Corlăţean.
Ministrul Afacerilor Externe se află încă de miercuri la Izvoru Mureşului, unde a participat la lucrările Universităţii de Vară a Românilor de Pretutindeni.
La finalul Sfintei Liturghii, IPS Ioan Selejan a oferit câte un drapel tricolor şi delegaţiilor comunităţilor româneşti din nouă ţări prezente la cursurile universităţii. În total au fost împărţite credincioşilor 1.200 de steaguri tricolore, cele mai multe fiind confecţionate de maicile de la mănăstirea Izvoru Mureşului. Ele au fost sfinţite de arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei. Câte un drapel al României au primit şi senatorul Ecaterina Andronescu, dar şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.