Florin Morun – Rendez-vous la gard

expo la gard morunProcesul de creație este folosit de cele mai multe ori cu scopul de a elibera mintea artistului de anumite stări ce doboară spiritul. În cele din urmă spiritul se poate înălța, dar doar după un drum lung de suferințe și de căutări de răspunsuri. Puțini artiști reușesc să se folosească de artă doar pentru a celebra viața și bucuria de a trăi.  Puțini au înțeles că arta influențează spiritul, la fel cum gândul influențează energiile din jurul nostru.

Cu o explozie de culoare și dorință de a expune viața pe pânză, pictorul Florin Morun ne oferă un Rendez-vous la gard prin care privitorul are șansa de a se pierde în abstractul fericirii. Așa cum ne-am obișnuit, Florin Morun ne atrage atenția cu priceperea sa de a surprinde frumusețea în naivitate, în neînțeles, remarcând în același timp profunzimea simplității. Compozițiile plasează forma și culoarea în sfera tuturor posibilităților, în care limitele sunt îndepărtate de curajul pictorului de a etala viața, haotică la prima vedere, dar totodată în armonie cu însuși creatorul.

”Eu am făcut doar ce îmi stă în putință și anume să-mi pun sufletul pe pânză prin intermediul culorii și să exprim dorința mea de a trăi cât mai frumos, de a iubi oamenii, de a fi alături de ei, de a fi înnobilat de cele mai generoase sentimente”, mărturisește Florin Morun.

Născut la Botoșani, absolvent al Facultății de Arte din Iași, cu numeroase expoziții în țară și străinătate, Florin Morun se întoarce mereu la jovialitatea natală prin lucrările sale pline de sinceritate și culoare.

Expoziția Rendez-vous la gard va fi prezentă la Casa de Cultură Mihai Ursachi până pe data de 25 august, 2013.

 

Alice Rosentzweig