Filmările pentru pelicula „Sunt o babă comunistă”, în regia lui Stere Gulea, le-au amintit actriţelor Luminiţa Gheorghiu şi Anca Sigartău de cozile interminabile la benzină şi alimente din epoca ceauşistă, actorul Marian Râlea afirmând că filmul reprezintă „o tragi-comedie” a tuturor românilor.
Vizionarea pentru presă a filmului „Sunt o babă comunistă”, în regia lui Stere Gulea, a avut loc marţi, la CinemaPRO din Bucureşti. La eveniment au fost invitaţi membrii echipei filmului – regizorul Stere Gulea, actorii Marian Râlea, Luminiţa Gheorghiu, Anca Sigartău şi directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile.O producţie MediaPro Pictures, filmul „Sunt o babă comunistă”, care va fi lansat de MediaPro Distribution în cinematografele româneşti vineri, este o adaptare a romanului omonim scris de Dan Lungu.Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia (Luminiţa Gheorghiu) şi Ţucu (Marian Râlea) este dată peste cap atunci când fiica lor (Ana Ularu) se întoarce din Statele Unite, împreună cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.În film mai joacă Collin Blair, Valeria Seciu, Tania Popa, Coca Bloos, Mircea Andreescu, Mihai Gruia Sandu şi Alexandru Potocean.„E un film bazat pe emoţie, dacă trece e bine, dacă nu trece, înseamnă că am greşit, mai multă emoţie decât întrebări raţionale”, a declarat regizorul Stere Gulea, după proiecţia filmului.”A fost un film greu, din cauza scurtimii numărului zilelor, un film greu şi uşor, pentru că am avut o echipă de actori cu care m-am înţeles aşa de bine, că m-au ajutat şi au luat ei o parte din greul filmării. Nu a trebuit să stau prea mult, am făcut repetiţii, dar nu puteam să facem multe repetiţii. Ei, care comunicau foarte bine, m-au ajutat foarte mult. (…) Gesturile, privirile, tot ce înseamnă limbajul vizual este al lor şi este al lor pentru că unul faţă de altul simţeau ceva, o bucurie de a juca”, a mai declarat Stere Gulea.Despre Ana Ularu, care joacă rolul fiicei Emiliei şi care nu a trăit foarte mult în perioada comunismului, Stere Gulea a spus că „aceasta îşi înfruntă mama”, dar începe să înţeleagă că părinţii sunt capabili de sacrificii supreme. Regizorul a povestit că a vrut să aducă ceea ce înseamnă familia în societate în filmul său, afirmând că a observat la studenţii săi o atitudine care l-a îngrijorat şi tulburat, „un resentiment faţă de părinţi”.În ceea ce priveşte o posibilă continuare a filmului, Stere Gulea a spus că încă nu s-a gândit la acest aspect, dar a dezvăluit că finalul a avut mai multe variante, dar, după consultările cu producătorul, existând opinii şi pro şi contra, s-a luat decizia ca filmul să le prezinte pe cele două personaje principale întorcându-se la ţară, de acolo de unde Emilia (Luminiţa Gheorghiu) a fugit în tinereţe.
„Marian Râlea este un actor extraordinar şi mă bucur că am putut să lucrăm şi să aibă un rol care să-l aducă mai mult… că merită, este un actor de o mare subtilitate”, a spus Stere Gulea.