Pe când Traian Băsescu îşi făcea meandrele cu DNA în cazul lui Ovidiu Silaghi, exact în aceeaşi zi, într-o conferinţă de presă iniţiată de liderii USL, premierul Victor Ponta exersa rolul bunicuţei din Scufiţa Roşie, chiar dacă lupul continua să bată la uşă cu mai multă înverşunare. Premierul cheamă sub un steag alb, mai mare decât Palatul Victoria, întreaga opoziţie, cu precădere pe cei din PDL la o horă a interesului naţional, cu precizarea că această învârteală se face doar pe scena economiei naţionale, păstrându-şi libertatea confruntărilor politice. De fapt, Victor Ponta a recunoscut că şi în opoziţie sunt oameni care gândesc, care au idei şi, uneori, acestea sunt bune Dar, pentru că tot trebuia să existe o şopârlă în toată această bunăvoinţă afişată, Victor Ponta a chemat opoziţia la a se discredita singură, pe propriile ei soluţii economice, considerate de aceştia ca fiind „salvatoare”. Concret, primul ministru al României a salutat ideea cu micşorarea cotei unice, cu micşorarea procentelor pentru CAS, gândind că aceste soluţii de relaxare fiscală ar trebui luate în seamă. Pe fondul acestor observaţii premierul a tras ţolul de sub picioarele PDL, astfel încât liderii acestui partid să ajungă în faţa naţiunii de-buşilea, cu nasurile răzuind praful de pe toba cetăţeanului. Da, este primită relaxarea fiscală, dar să ne explice iniţiatorii acestei idei geniale cum vom reuşi să ne încadrăm în ţintele pe care tot ei le-au negociat la început cu FMI, atunci când soluţiile pe care ei le-au găsit nu au fost acestea descoperite între timp, de la nivelul ochiului din opoziţie, ci altele, mult mai dure şi imposibil de îndurat de cetăţeanul român. Victor Ponta i-a invitat astfel la dialog deschis şi fără ghiontiri politice, pe cei care, aflaţi în opoziţie acum, au anunţat că au găsit soluţia miraculoasă de relansare a economiei româneşti. Dacă este aşa PDL are şansa unică de reabilitare în blidul românului, reabilitare pe care, culmea luptelor politice, i-o oferă deschis chiar alianţa politică ce a adunat 70% din preferinţele electoratului la ultimele alegeri, culmea, pe greşelile actualei opoziţii.
Gestul în sine este de fapt o abilă mutare politică, un fel de şah la regele pe care PDL îl tot plimbă „din gură în gură” fără a-l aşeza deocamdată şi pe tabla de şah. Evident că în comentariul ambelor părţi nu a fost uitată Elena Undrea, femeia care ar putea schimba România de obsesii, dar şi de speranţe.
Vasile Blaga a descoperit că există în toată această „deşteptare” a premierului un măr otrăvit, din care refuză să muşte, chiar dacă toţi îi spun că de fapt nu este vorba de măr ci de aceeaşi struguri acri, la care vulpea nu reuşea să ajungă! Într-adevăr, ne pregătim de o nouă zi a recoltei.