Peste 65% dintre angajaţii care vor părăsi Poşta Română au optat pentru înscrierea în procesul de disponibilizarea colectivă

posta1Peste 65% dintre angajaţii care vor părăsi Compania Naţională Poşta Română au optat individual pentru înscrierea în procesul de disponibilizarea colectivă, iar începând cu data de 3 septembrie au început să se emită deciziile de încetare a contractului de muncă, se arată într-un comunicat remis marţi de către Compania Naţională Poşta Română (CNPR).

În cadrul procesului de restructurare vor fi disponibilizaţi 3.650 de angajaţi, pe baza procedurii şi a setului de criterii stabilite de conducerea companiei, de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România. Deciziile de încetare a contractului de muncă se vor emite cu acordarea preavizului legal de 20 de zile lucrătoare. Drepturile cuvenite salariaţilor disponibilizaţi se vor acorda conform prevederilor OUG 36/2013, corelate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă 2008/2018, valabil în C.N. Poşta Română S.A. Pentru anul 2013, din bugetul asigurărilor pentru şomaj au fost alocate 7,4 milioane lei pentru plăţile corespunzătoare personalului disponibilizat de la Poşta Română.