Gala baletului italian, pe scena Operei Naționale din București

balletCompania de balet clasic Liliana Cosi – Marinel Ștefănescu va deschide sezonul spectacolelor la Opera Națională din București, pe data de 1 octombrie. ”Începutul sezonului de spectacole 2013/2014 ne rezervă plăcerea vizionării unei importante Gale de balet italian. Prezența în România pentru a treia oară a cunoscutei Companii de balet clasic Liliana Cosi—Marinel Ștefănescu va încânta publicul nostru cu artiști tineri performanți de talie internațională în mozaicul repertoriului ce va fi prezentat pe scena Operei Naționale din București și pe mai multe scene din țară. În calitate de realizatoare, vă recomand cu căldură acest spectacol”, afirmă Ileana Iliescu, artist emerit, într-un comunicat al Asociației Cultural Artistice Art Nova, organizatoarea evenimentului.

Coregrafia spectacolului este semnată de Marinel Ștefănescu, Maitre du Ballet—Liliana Cosi.
”Compagnia Balletto Classico Liliana Cosi—Marinel Ștefănescu” a luat naștere în anul 1975. Din anul 1978 își desfășoară activitatea într-un spațios edificiu în Reggio Emilia, unde se află și Școala de Balet la nivel profesional.
Repertoriul său se bazează pe clasic, dar și pe neoclasic și modern.
În fiecare an, Compania are circa 70 de spectacole în Italia și cel puțin un turneu în străinătate, totalizând până în prezent peste 2.000 de spectacole în mai mult de 450 de orașe din Europa până în Japonia, din America în China și Orientul Mijlociu.
Compania a fost invitată să evolueze la sediul ONU din Geneva, la Vatican, Los Angeles, într-un templu budist, la Graz, pentru o mare întâlnire ecumenică, la Roma, în onoarea Maicii Tereza de Calcutta, la San Jose și în Costa Rica la Festivalul Artelor.
Spectacolele vor avea loc la București marți, 1 octombrie, de la ora 20,00, la Opera Națională, miercuri, 2 octombrie, de la ora 19,30 la Constanța—Sala Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, joi, 3 octombrie, de la ora 19,30 la Ploiești, la Casa de cultură a Sindicatelor, vineri, 4 octombrie, de la ora 19,30, la Târgu-Mureș, la Sala Palatului Culturii. Duminică, 6 octombrie, de la ora 19,00, spectacolul va avea loc la Cluj-Napoca, la Casa de Cultură a Studenților, luni, 7 octombrie, de la ora 19,00, la Timișoara, la Opera Națională și marți, 8 octombrie, de la ora 19,30, la Oradea, la Casa de Cultură a Sindicatelor.