RIUF – cel mai mare târg de universități din Europa de Est, în octombrie la București, Constanța și Timișoara

riuf-2013_micTinerii interesați de costurile de școlarizare în străinătate și de bursele disponibile pot participa la Romanian International University Fair (RIUF), cel mai mare târg de universități din Europa de Est, eveniment ce va avea loc pe 19 și 20 octombrie la Sala Palatului din București, pe 22 octombrie la Constanța și pe 24 octombrie la Timișoara. „Aproximativ 5.000 de români pleacă anual la studii în străinătate. Deși costurile de școlarizare în străinătate sunt considerate mari pentru nivelul economic al României, state mai puțin puternice economic, precum Bulgaria, trimit aproape de 2 ori mai mulți studenți la studii în străinătate. Care este costul real al studiului în străinătate? Cei interesați de informații privind costurile studiilor în afara țării, dar și posibilitățile de finanțare și bursele disponibile pot veni la RIUF, the Romanian International University Fair, cel mai mare târg de universități din Europa de Est”, se arată într-un comunicat al organizatorilor transmis, marți.Potrivit sursei citate, dacă studentul rămâne să muncească în aceeași țară în care a studiat, își poate plăti taxele de școlarizare aferente celor 3 ani de facultate destul de repede. Astfel, presupunând că va obține un venit mediu lunar constant, își poate plăti cursurile în Franța după numai 8 zile de muncă, în Germania în maximum 29 de zile de lucru, iar în Olanda în cel mult 50.Pentru a plăti școlarizarea în Marea Britanie ar fi necesare cel puțin 324 de zile, însă guvernul britanic acordă un împrumut de 100% din taxa de școlarizare tuturor studenților din Uniunea Europeană. Astfel, costurile de școlarizare sunt plătite în tranșe mai mici, după terminarea facultății, și doar după găsirea unui loc de muncă cu un salariu ce permite rambursarea.
La RIUF, zeci de universități de pe patru continente (Europa, Asia, Australia și America) vor fi prezente pentru a răspunde întrebărilor puse de tinerii români despre studiul în străinătate. Aceștia vor putea să afle mai multe detalii despre tipurile de programe și posibilitățile de angajare după facultate, despre taxele de școlarizare și finanțare, precum și despre facilitățile disponibile în timpul studiilor.
Vizitatorii târgului vor beneficia de consultanță gratuită pentru realizarea dosarului de aplicație pentru studii în străinătate, dar și în carieră, pentru a înțelege care sunt domeniile către care să se îndrepte, în funcție de abilitățile lor.
Pentru a putea participa la edițiile RIUF București, Constanța sau Timișoara este necesară înscrierea pe site-ul evenimentului.