COMUNICAT DE PRESĂ

psdOrganizaţia Municipală PSD Iaşi respinge categoric scenariile vehiculate de o parte a presei locale, concentrată în jurul unui grup de afacerişti cu interese politicianiste şi speculativ-imobiliare, referitoare la politizarea unor proteste de stradă organizate în municipiul Iaşi. PSD Iaşi respectă dreptul la opinie al tuturor cetăţenilor, indiferent de simpatiile politice, fapt demonstrat în repetate rânduri de largul sprijin pe care populaţia municipiului Iaşi l-a acordat organizaţiei noastre. În fapt, declaraţiile vicepreşedintelui PSD Marius Ostaficiuc, scoase din context de către pseudo-jurnalişti militanţi sau chiar înregistraţi în semi-partide politice gen Mişcarea Populară sau Forţa Civică, pot fi considerate interpretabile, motiv pentru

conducerea organizaţiei a decis luarea unor măsuri clare şi tranşante. „Din păcate,

avem în Iaşi adversari politici care nu ştiu decât să distrugă. Au încercat să blocheze finanţările pentru Iaşi în timpul guvernelor Boc şi Ungureanu, încearcă şi acum să ne blocheze proiectele cu fonduri europene. Recent, am încheiat cu succes primul mare proiect european al Iaşului – reabilitarea Axei Culturale a municipiului – în cadrul căruia am refăcut infrastructură pe marile bulevarde şi străzi ale oraşului. Unii încearcă să politizeze aceste proiecte şi să le oprească cu

orice preţ, chiar dacă astfel îi afectează pe toţi ieşenii. Tensiunea politică şi-a spus

cuvântul şi, din cauza lipsei de experienţă şi a unui exces de zel, câţiva membri din

organizaţia de tineret a TSD Iaşi au încercat să acţioneze de capul lor. Prin manevre securistice, în acord cu profilul patronilor presei de şantaj din Iaşi, se fac

acum presiuni cu înregistrări audio obţinute sau „îmbogăţite” în mod dubios. Pentru a elimina orice îndoială asupra bunei credinţe cu care organizaţia noastră

sprijină proiectele administraţiei locale, am decis să luăm măsuri pe linie politică”, a declarat Mihai Chirica, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Iaşi. Astfel, organizaţia PSD Iaşi va propune Biroului Permanent Judeţean (singura structură din cadrul partidului care poate lua măsuri în acest sens) retragerea sprijinului politic al lui Marius Ostaficiuc pentru funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei, precum şi pentru cea de lider al grupului de consilieri locali PSD Iaşi.

„Sperăm ca şi tinerii noştri colegi să înţeleagă faptul că în Iaşi există o structură

imobiliară cu interese dubioase, care provoacă, ameninţă sau şantajează pentru a-şi atinge scopurile. De aceea, trebuie să fie mult mai atenţi la maniera de mcomunicare, pentru a fi dincolo de orice îndoială în ochii opiniei publice”, a explicat Mihai Chirica, preşedintele OM PSD Iaşi. De altfel, atât conducerea PSD Iaşi, cât şi cea a Primăriei Municipiului Iaşi şi-au afirmat permanent disponibilitatea de dialog cu toţi cetăţenii de bună-credinţă, indiferent de culoarea politică. „Trebuie să facem o distincţie clară între grupări de genul celei conduse de fostul prefect Tomaşeschi sau fostul deputat de tristă amintire Păduraru, care încearcă să obţină foloase de imagine sau chiar de natură materială de la Primăria Iaşi, şi grupuri de tineri de bună credinţă care, din naivitate, din entuziasm sau poate dintr-o lipsa de comunicare a municipalităţii, au altă opinie decât noi pe anumite subiecte”, a declarat preşedintele PSD Iaşi Gheorghe Nichita, Primarul Municipiului Iaşi. Acesta a precizat că atât PSD Iaşi, cât şi Primăria Municipiului Iaşi au respectat întotdeauna opiniile fiecărui cetăţean al municipiului Iaşi, atât în manifestări de apreciere, cât şi în manifestări critice, inclusiv la urne. „Spaţiul public este uneori invadat de către indivizi care nu au nicio legătură cu interesul Iaşului, cu proiectele Iaşului, cu nivelul de trai sau de confort al ieşenilor. Aceste marionete manevrate din umbră de rechini imobiliari sau persoane certate cu legea nu fac decât să arunce în derizoriu încercările de dialog ale tuturor persoanelor de bună credinţă din Iaşi, pe care l-am promovat şi îl voi promova întotdeauna”, a declarat preşedintele PSD Iaşi Gheorghe Nichita.

Biroul de presă al PSD Iaşi,

luni, 30 septembrie 2013