Zilele porților deschise la Institutul Francez Iași

institutul cultural francezInstitutul francez Iaşi îşi deschide porţile timp de 3 zile, în care publicul va participa la un program de vizite ghidate, lecţii deschise de limba franceză, proiecţii de film şi conferinţe.

Cu această ocazie va fi prezentată noua platformă de resurse digitale „Culturethèque” (ce cuprinde filme, reviste şi cărţi în format electronic), iar pentru elevi vor avea loc prezentări interactive ale tabletelor, e-readerelor şi Ipad-urilor recent achiziţionate de mediateca „Charlotte Sibi” a Institutului.

Programul va mai cuprinde atât lecţii demonstrative de limba franceză pentru cei mici, cât şi animaţii DELF pentru diferite niveluri de limbă. Pentru prima dată în România, copiii vor putea participa la ateliere de iniţiere în 6 limbi romanice.

Serviciul „Campus France” şi lectoratul de limba franceză al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi vor oferi informaţii absolut necesare celor care doresc să beneficieze de burse de studiu în ţările francofone.

Programul Zilelor Porţilor Deschise va propune de asemenea publicului reduceri substanţiale la abonamentele la mediateca Institutului.

Toţi cei care vor păşi pragul Institutului francez Iaşi între 10 şi 12 octombrie vor participa automat la Tombola IFI. Premiile oferite sunt dintre cele mai diverse: un week-end la munte (oferit de Icar Tours), romane de autori francezi în traducere românească (oferite de Editura Polirom), cursuri gratuite de limba franceză şi abonamente gratuite la mediateca IFI.

Pentru participările în grup, cei interesaţi sunt rugaţi să se adreseze secretariatului Institutului la adresa : doina.popa@institutfrancais-roumanie.com sau la numărul 0769.056.203