Au început înscrierile la ”LuminaMath”, cel mai important concurs național de matematică

lumina mathLuminaMath”, concursul național de matematică, care anul trecut a strâns peste 50.000 de participanți, a deschis înscrierile pentru cea de-a 17-a ediție, pentru care s-au alocat premii cumulate în valaore de 51.000 de lei, precum și 300 de locuri în tabăra naționala ”Camping Potigrafu”. Organizat de ”Lumina”, una dintre cele mai importante rețele ale instituțiilor de învățământ privat din România, ”LuminaMath” va avea loc pe 16 noiembrie, în toate județele țării. Elevii și profesorii interesați se pot înscrie în acest concurs până la sfârșitul lunii octombrie, direct pe site-ul concursuluiwww.luminamath.ro, sau prin intermediul școlilor din care fac parte. Creat pentru clasele II-VIII, ”LuminaMath” conține atât probleme de matematică, studiate în clasă de elevi, cât și elemente de logică, menite să le stimuleze imaginația și gândirea analitică. “LuminaMath este un instrument valoros, atât pentru elevi și profesori, cât și pentru părinți, deoarece permite tuturor să vadă și să înțeleagă care sunt punctele forte ale copiilor, ce noțiuni teoretice stăpânesc și care sunt capitolele la care au nevoie de ajutor, sau trebuie să mai lucreze. În același timp, prin intermediul LuminaMath se poate vedea clar care sunt cele mai bune școli și în ce județe se obțin rezultate foarte bune sau mai slabe. Noi trimitem aceste statistici către inspectorii școlari de matematică din fiecare județ, aceștia având posibilitatea, în acest fel, să ia măsurile necesare pentru a sprijini dezvoltarea ulterioară a școlilor participante“, a declarat  Fatih Goktas, directorul general ”Lumina Instituții de Învățământ”. “LuminaMath a fost creat pentru a provoca spiritul competitiv, atât de necesar pentru a avea succes în societatea capitalistă în care trăim, încă de la cele mai fragede vârste, pentru ca elevii să se obișnuiască cu munca suplimentară, pentru a-și dezvolta potențialul și pentru ca aceștia să devină mult mai detașați, din punct de vedere al stresului, la examenele cu miză. Mai mult, concurenții clasei a VIII au posibilitatea de a se confrunta cu aceleași probleme pe care le vor întâlni și la evaluarea națională. Prin această evaluare obiectivă, ei au oportunitatea de a vedea cu claritate capitolele la care au deficiențe și să îndrepte acest lucru, până la examenul final”, a adăugat Fatih Goktas. Fondate în anul 1993, ”Lumina Instituții de Învățământ” dețin în acest moment o școală pregătitoare, cinci școli gimnaziale, trei licee și o universitate în orașe precum București, Constanța, Cluj, Timișoara, Iași și Ploiești.

Printre cele mai importante competiții organizate de ”Instituțiile Lumina” se numără ”LuminaMath”, ”FirstStep” și deja celebrul concurs internațional de IT – ”Infomatrix”, care anul acesta a adunat pente 300 de echipe din 38 de țări și a adus României peste 30 de medalii, din care șapte de aur și opt de argint.
Școlile ”Lumina” au dezvoltat în ultimii ani cei mai mulți laureați ai olimpiadelor naționale și internaționale din sistemul de învățământ românesc.