Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Societății Studenților Mediciniști (SSM) a încheiat proiectul ”Educație pentru o alimentație sănătoasă”. ”Alimentația joacă un rol esențial în menținerea stării de sănătate de-a lungul vieții, o dietă dezechilibrată având un rol important în dezvoltarea a numeroase boli, precum obezitate, diabet zaharat tip 2, boli cardiovasculare, boli dentare, anorexie si bulimie. Este de așteptat ca, în anul 2020, morbiditatea datorată bolilor cronice legate de alimentație să crească până la 57% pe plan mondial, mortalitatea cauzată de acestea să se ridice la aproximativ 75% din totalul deceselor. Toate acestea pot fi prevenite, mai ales prin acțiunea asupra factorilor de risc “modificabili”, dintre care se disting obiceiurile alimentare şi sedentarismul. Motivarea copiilor si, prin ei, a populației generale de a avea obiceiuri alimentare sănătoase și de a-și dezvolta un stil de viată echilibrat ne-a făcut să începem prevenția de la vârste fragede, astfel încât aceștia să crească cu niște principii corecte, bazate pe ideea de natural și să conștientizeze implicațiile patologice ale dezechilibrelor alimentare”, se precizează într-un comunicat de presă al inițiatorilor acestui proiect. Modificările de dietă au efecte majore în scurt timp și determină ameliorări importante în sănătatea populației pe termen lung. Timp de două săptămâni, câte o oră pe săptămână, voluntari ai Departamentului de Sănătate Publică din cadrul SSM au mers la Colegiul Național de Artă “Octav Bancilă”, Liceul Teoretic “Miron Costin” și Școala Generală nr. 4 “Ionel Teodoreanu”, unde le-au expus elevilor aspecte legate de alimentația sănătoasă. (E.M.)