Dragnea: Poate o singură zi pentru referendum și europarlamentare este cea mai bună soluție

dragneaOrganizarea referendumului pentru revizuirea Constituției și a alegerilor europarlamentare într-o singură zi ar putea fi „cea mai bună soluție”, consideră președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea. El a declarat marți, înainte de întâlnirea cu președinții organizațiilor județene ale PSD, că în situația în care electoratul ar fi chemat la urne două zile la rând pentru a-și exprima opțiunea de vot, atunci ar putea exista riscul unei prezențe reduse la urne.

„Sunt mai multe păreri. Eu, de exemplu, nu sunt foarte sigur că două zile înseamnă mai bine. Nu știu dacă este chiar foarte ușor să organizezi în două zile. Poate o singură zi este cea mai bună soluție și pentru referendum, și pentru europarlamentare. În situația asta, unu plus unu nu trebuie să fie egal cu doi, pentru că s-ar putea ca un cetățean să nu fie hotărât în ce zi să vină și până la urmă să nu mai vină în nicio zi — sâmbătă să zică că se duce duminică și duminică să constante că nu are timp sau chef”, a spus Dragnea.
Referitor la posibile nemulțumiri sau îngrijorări în rândul președinților de organizații județene ale partidului cu privire la mobilizarea electoratului, astfel încât referendumul pentru revizuirea Constituției să fie validat, Liviu Dragnea a replicat: „Nu e vorba de îngrijorare. O să ne pregătim așa cum fiecare se pregătește pentru europarlamentare și pentru referendum”.
Liviu Dragnea se întâlnește marți cu șefii mai multor organizații județene ale PSD pentru a discuta eventuale probleme din teritoriu și pentru a pune la punct o strategie pentru campania electorală pentru europarlamentare.
„Sunt 12 sau 13 organizații. Discut cu toate organizațiile. Asta este a doua serie de întâlniri. Discut cu fiecare președinte de organizație în primul rând despre starea organizației din punct de vedere al structurii organizatorice, care este sentimentul în rândul organizației, care este relația cu PNL și orice altă problemă specifică pe care organizația o are în județul respectiv, în așa fel încât în următoarele săptămâni să începem să realizăm structura organizațională pentru campania electorală pentru europarlamentare”, a spus acesta.