TUIAȘI caută studenți pentru internship și în semestrul al II-lea

asachiUniversitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) le oferă și în semestrul al II-lea din anul universitar 2013-2014 studenților săi posibilitatea de a urma un internship în cadrul unuia dintre prorectoratele instituției

Ca stagiar la TUIAȘI te vei putea implica în elaborarea de materiale promoționale pentru instituție, organiza vizite ale unor delegați străini sau participa la crearea unui sistem informațional de colaborare universitate – student. De asemenea, te vei putea ocupa de întreținerea site-ului universității sau a paginii de Facebook și vei avea ocazia să te implici în organizarea unor festivaluri, conferințe sau târguri educaționale. Și acestea sunt doar câteva dintre activități.

Care sunt avantajele?

Ca stagiar la TUIAȘI vei avea ocazia să lucrezi alături de persoane din conducerea instituției la proiecte importante și să acumulezi experiență relevantă în muncă. De asemenea, îți oferim oportunitatea să te remarci dintre colegii tăi și să fii recompensat pentru activitatea ta.Vei primi o bursă specială de 350 de lei/ lună, care poate fi cumulată cu bursa de studiu sau bursa socială. Primele două săptămâni sunt considerate perioadă de probă.

La sfârșitul stagiului vei primi un certificat din parte universității, care să ateste activitatea desfășurată.

Ce vei avea de făcut?

Activitățile pe care va trebui să le desfășori diferă în funcție de prorectoratul la care vei urma stagiul.

Ai de ales între stagii la:

· Prorectoratul de Relații Internaționale și Imagine Universitară;

· Prorectoratul responsabil cu Cercetarea Științifică și Inovarea;

· Prorectoratul responsabil cu Probleme Studențești;

· Prorectoratul responsabil cu Informatizarea;

· Prorectoratul Didactic.

Ce program vei avea?

Vei beneficia de un program flexibil, ca să poți îmbina armonios activitățile profesionale cu participarea la cursuri, seminarii și laboratoare. În total, va trebui să lucrezi 20 de ore pe săptămână, dintre care 8 la prorectorat. Cele 12 rămase vor fi destinate activităților ce le vei desfășura în mediul virtual.

În ce perioadă se va desfășura stagiul?

Stagiul se va desfășura pe parcursul celui de-al doilea semestru din anul universitar 2013-2014, în perioada 17 februarie – 30 iunie 2014.

Dacă ai fost stagiar și ai dori să îți prelungești stagiul de practică în cadrul aceluiași prorectorat sau ai vrea să încerci experiența de a lucra la un alt prorectorat, va trebui să parcurgi din nou etapele de înscriere și interviu. Poți beneficia, dacă activitatea ta a fost relevantă și apreciată, de o scrisoare de recomandare de la reprezentanții prorectoratului unde ai desfășurat stagiul anterior.