Antonescu: Dacă nu-i cânţi în strună lui Ponta eşti băsist. A fi anti-Băsescu nu înseamnă a fi stupid

 Crin Antonescu, presedinte PNL sustine o conferinta de presa la sediul PNL Timis, in TimisoaraPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară că aceia care nu îi cântă în strună premierului Victor Ponta sau PSD sunt catalogaţi drept „băsişti”, el spunând şi că acreditarea ideii că ar fi asociat cu Traian Băsescu este o „obrăznicie” a cuiva care „nu are niciun Dumnezeu în politică”.

Antonescu a afirmat într-o emisiune la Realitatea Tv că s-a văzut de „vreo două ori” cu Traian Băsescu în întâlniri care nu au fost publice, dar discuţiile au vizat doar teme de politică externă.„Ce nu înţeleg este de ce cineva confundă condiţia de a fi împotriva lui Traian Băsescu din punct de vedere politic cu condiţia de a fi stupid (…) Nimic, dar nimic din ce a fost poziţia PNL sau a mea, CCrin Antonescu împotriva lui Traian Băsescu nu s-a schimbat. Cu un termen care îi este drag, nimic nu s-a reevaluat. Chestiunea este însă că nu putem confunda asta cu stupiditatea”, a declarat Antonescu, precizând că nu trebuie să facă din atacarea lui Băsescu „un ritual”.El a precizat că în subiectul legat de nominalizarea lui Klaus Iohannis în Guvern şeful statului a avut afirmaţii pertinente.„Eu cu domnul Băsescu, cred că în afara împrejurărilor de învestiri, de la care la unele am şi lipsit în mod spectaculos, m-am mai întâlnit de vreo două ori. M-am întâlnit. Nu au fost întâlniri publice, am discutat chestiuni de politică externă într-un caz şi, mai precis, apropos de chestiunea cu Republica Moldova, pentru că mergeam în Republica Moldova, pentru că am fost în Republica Moldova, şi pentru că eu cred că teme de politică externă ca aceasta sau ca oricare alta de asemenea importanţă trebuie discutate chiar cu oameni pe care nu-i suporţi – dacă ei sunt preşedinte, ministru de externe sau prim-ministru. Da? Dec,i dacă eu săptămâna viitoare nu mai am Guvern cu VVictor Pontaşi devenim adversari politici (…) o chestiune de politică externă o vom discuta, iar o altă chestiune, una care ţine de securitatea naţională. Dar nu am discutat niciodată, nu am discutat… nu am pus la cale. Care ar fi interesul meu să am o asociere sau o combinaţie politică cu Traian Băsescu? După 10 ani în care Traian Băsescu era tare şi pe lângă Traian Băsescu câştigai frumos, politic vorbesc”, a afirmat Antonescu.Liderul PNL a ţinut să-i transmită lui Victor Ponta şi altor lideri politici că el nu l-a chemat la nunta sa pe Traian Băsescu şi nici nu a fost avocatul Elenei Udrea şi al lui Dorin Cocoş.„Uşor cu băsismul şi anti-băsismul”, a fost continuat Antonescu.El a mai afirmat că Traian Băsescu nu l-ar putea ajuta să devină preşedinte al României.„Dacă nu-i cânţi în strună marelui PSD şi mai ales marelui său conducător, domnul Victor Ponta, eşti băsist. Dacă nu-l înjuri pe Traian Băsescu din senin sau când spune lucruri adevărate, eşti înţeles cu Băsescu. Dacă Băsescu spune un lucru pe care cei mai mulţi dintre români îl spun probabil, că de aia îl spune şi Traian Băsescu: dom’le, Iohannis e bun, puneţi-l acolo că e un, ar fi un câştig, înseamnă că ai o combinaţie cu Traian Băsescu”, a mai comentat Antonescu.El a ţinut să sublinieze că afirmaţia că ar fi „asociat cu Traian Băsescu este o obrăznicie pe care numai cineva care nu are niciun Dumnezeu în politică o poate face”.

Nu cred că reuşim să-l luminăm pe Ponta până luni, nu mai cred în viitorul USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu mai crede în viitorul USL, în contextul ultimelor declaraţii ale lui Victor Ponta, precizând însă că participarea PNL la guvernare se va clarifica cel târziu marţi, în funcţie de opţiunea liderului PSD de a accepta solicitările liberalilor.Întrebat într-o emisiune la Realitatea Tv dacă mai crede în viitorul USL, Antonescu a răspuns: “După declaraţia de astăzi a domnului Ponta, nu (…) Sigur, dacă eu m-am înşelat, dacă domnul Ponta îşi revine, nu sunt decât bucuros ca luni să ne trezim în altă abordare. Dar viitorul USL nu însemna doar o bună înţelegere, colegială, raţională în Guvern, nu însemna doar susţinerea unui candidat la Preşedinţie şi încheierea schimbării, ciclului schimbării, însemna şansa pentru România ca cel puţin 4 ani două forţe politice mari să contruiască ceva solid care să nu mai fie în următorul ciclu demontat”.“Acum, din păcate, dacă nu reuşim să-l luminăm pe domnul Ponta până luni, să păstrăm USL şi nu prea mai cred, vom intra din nou în ciclul contestaţiei şi revenim probabil în anul 2003 spre 2004”, a mai spus Antonescu.De asemenea, el a afirmat că participarea PNL la guvernare se va clarifica luni sau cel târziu marţi, în funcţie de opţiunea pe care o va face premierul Victor Ponta în privinţa Guvernului.“Luni dacă vom vedea că ne spun colegii noştri că e în regulă, convocăm şedinţa comună a Parlamentului şi mergem cu formula (propusă de PNL – n.r.), atunci avem Guvern USL şi mergem mai departe. Dacă nu, atunci evident că noi nu putem să stăm, pentru că ceea ce a propus domnul Ponta este o nouă formulă foarte riscantă pentru propria sa imagine, pentru imaginea României până la urmă şi pentru imaginea acestei coaliţii. Domnul Ponta spune: eu stau atunci cu aceşti interimari 45 de zile şi după 45 de zile mai vedem. Nu. Nu, că nu stăm la căsuţa noastră de vară, stăm în fruntea României, pe banii, pe voturile, pe nervii unor cetăţeni care, când se enervează, nu se pot relaxa nici la baschet, nici în altă parte. Se dau cu capul de pereţi bieţii oameni. Nu stăm câte 45 de zile aşa, ca să ne jucăm noi”, a susţinut Antonescu.Liderul PNL a precizat că o decizie oficială a partidului va fi luată luni sau marţi, menţionând că luni el se va afla într-o vizită oficială în Austria şi va reveni mai repede în ţară, respectiv în a doua parte a zilei de marţi.”PNL va lua act de decizia domnului Ponta şi într-un fel sau altul va decide”, a spus Antonescu.