CFR Olimpia ACB Iaşi, campioană ”de toamnă” la popice

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUltima etapă a turului din cadrul Diviziei Naţionale masculine de popice a programat duminică, la arena CFR Iaşi, partida dintre gazdele de la CFR Olimpia ACB Iaşi şi Electromureş Târgu Mureş. Ambele echipe au evoluat recent în cupele europene, ieşenii la ”Cupa Europei” de la Varazdin (Croaţia), acolo unde au cucerit medalia de bronz, într-o competiţie cu 14 formaţii participante, obţinând promovarea în optimile ”Ligii Campionilor”, iar mureşenii la ”Cupa NBC”, de la Ohringen (Germania), unde s-au clasat pe locul 16, din 25 formaţii participante.

După ce sâmbătă, tot la arena CFR Iaşi, s-a desfăşurat etapa a II-a din Cupa României la popice, acolo unde ceferiştii ieşeni s-au clasat pe primul loc, cu 3.378 popice doborâte, duminică, în ultima etapă din acest an din campionatul intern, CFR Olimpia ACB Iaşi s-a impus în faţa formaţiei Electromureş Târgu Mureş cu scorul de 8-0 la puncte de echipă. De remarcat că ieşenii au jucat fără titularii Ioan Hordilă, Mănel Manea şi Gyula Veres, învoiţi pentru acest joc, iar în formaţia moldavă a evoluat şi antrenorul Remus Antimirescu, care a fost MVP-ul meciului.
După acest nou succes, ieşenii au terminat sezonul de toamnă pe primul loc, cu un meci jucat în devans şi din retur, clasamentul la zi fiind următorul:   1. CFR Olimpia ACB Iaşi – 7 p, 2. CFR Cluj – 5 p, 3. 3. Inter Petrila – 2 p, 4. Electromureş Tg. Mureş – 0 p. După cum a declarat Dan Teodorescu, directorul sportive al clubului CFR olimpia ACB Iași, în perioada 8-9 noiembrie este programată finala Campionatului Naţional de popice la individual clasic, tandem şi sprint, la seniori. FR Popice-Bowling, la Ploiești. (E.M.)