Tăriceanu: Este momentul să închidem un capitol nefast al evoluției politice a României – regimul Băsescu

Calin-Popescu-TariceanuCălin Popescu Tăriceanu, candidat independent în alegerile prezidențiale, consideră că, prin votul pe care românii îl vor da duminică, se poate încheia un „capitol nefast al evoluției politice din România – regimul Băsescu”. 

„Este momentul să închidem un capitol nefast al evoluției politice a României, anume regimul Băsescu, și să întoarcem o pagină care să însemne revenirea la normalitate, la instituții puternice, credibile în fața cetățenilor. Mă refer la cele trei instituții fundamentale ale democrației — Legislativul, Executivul și Justiția. Eforturile mele vor fi dedicate acestui scop, de a reclădi încrederea și bunăstarea cetățenilor. Cred că România a avut prea mult de suferit în acești ultimi zece ani și merită mai mult, merită mai bine”, a subliniat acesta, după ce a votat.
Tăriceanu a adăugat că
și-ar fi dorit ca această campanie pentru alegerile prezidențiale să fi fost mai mult axată pe programele și obiectivele candidaților.
„Mi-a
ș fi dorit ca această campanie să fi fost mai mult dedicată dezbaterii programului fiecărui candidat și posibilității pe care cetățenii ar fi trebuit să o aibă pentru a cunoaște ofertele candidaților, profilul lor, punctele importante din program și punctele tari ale candidaților, dar, din păcate, a fost o campanie perturbată în ultimele trei săptămâni de subiecte de cu totul și cu totul altă natură”, a mai spus Tăriceanu.