Vicepremierul Andrian Candu a solicitat sprijin pentru atragerea investitorilor spanioli în R. Moldova

canduViceprim-ministrul Andrian Candu, ministru al Economiei, a avut o întrevedere cu Ramiro Fernandez Bachiller, Ambasadorul Regatului Spaniei acreditat în România şi Republica Moldova, în cadrul căreia vicepremierul l-a felicitat cu ocazia numirii în noua funcție și i-a urat succes în activitate, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al ME.

Potrivit sursei citate, Andrain Candu a solicitat sprijin pentru atragerea investitorilor spanioli în țara noastră. “Avem mulți investitori spanioli în Republica Moldova, dar mai este loc și pentru alții. Puține lucruri s-au făcut în acest sens, de aceea vreau ca împreună să fortificăm relațiile economice. Cred că putem organiza o comisie interguvernamentală responsabilă de colaborări în domeniul economic și un calendar al evenimentelor”, a declarat vicepremierul.

La rîndul său, Ramiro Fernandez Bachiller a declarat: „Eu cred că firmele spaniole sînt pregătite să vină aici, să susținem Moldova pe calea europeană, pe care și-a ales-o. Putem organiza un seminar pentru firmele spaniole, în cadrul căruia să fie prezentate oportunitățile din Moldova”.

În context, vicepremierul Andrian Candu a menționat mai multe domenii, ce ar putea atrage atenția investitorilor europeni. „Și la capitolul energetic am putea crea noi colaborări. Un domeniu prioritar pentru noi este agricultura. Producătorii autohtoni trebuie să treacă printr-un ciclu de procese ca să-și poată ajusta producția la standardele europene. Capacități și voință există, avem nevoie doar de tehnologii și investiții. Pe alocuri în Republica Moldova sînt mai multe avantaje decît în România”, a afirmat ministrul Economiei.

Vicepremierul a mai subliniat că în Spania domeniul turismului este bine dezvoltat și a solicitat asistență pentru a îmbunătăți domeniul și în țara noastră. „Putem stabili contacte între Agenția de Turism din Moldova și instituția de profil din Spania, pentru a fi organizate twinning-uri cu susținere financiară din partea Uniunii Europene”, a remarcat Andrian Candu.