Muzicieni și artiști plastici premiați de Fundația Principesa Margareta

Principesa Margareta a înmânat, luni seară, diplomele celor 32 de tineri muzicieni și artiști din domeniul artelor plastice și al muzicii clasice, bursieri ai Fundației Principesa Margareta a României, în cadrul unei gale desfășurate la sala „Pictură” a Teatrului Național din București.

Menționând că această inițiativă continuă tradiția Familiei Regale a României de a sprijini tinerele talente, principesa Margareta a declarat că își dorește ca acest program să devină unul național, extinzându-se la toate județele țării.

Totodată, principesa a anunțat că intenționează ca, pe viitor, în cadrul programului Tinere Talente să fie promovați și artiști din alte domenii, precum arhitectura, teatrul sau baletul.

După prezentarea realizărilor tinerilor artiști de către directorul executiv al fundației, Mugurel Mărgărit-Enescu, aceștia au urcat pe scenă încântând publicul cu un concert a cărui temă a fost, în acest an, muzica romantică. Programul a cuprins piese de Felix Mendelssohn Bartholdy, Camille Saint — Saens, Frederic Chopin, Edward Elgar, Andrew Lloyd Webber și Gabriel Faure.

Cu acest prilej a fost deschisă o expoziție de pictură, sculptură, grafică și fotografie, care prezintă opere realizate de bursieri.
Fundația Principesa Margareta a României a fost înființată în 1990 de către principesa Margareta împreună cu tatăl său, regele Mihai. Prin programele dezvoltate, Fundația urmărește să stimuleze voluntariatul și să inspire spiritul comunitar, specificul proiectelor fundației fiind dat de caracterul lor intergenerațional.În ultimii ani, peste 170 de tineri artiști plastici și muzicieni au reușit performanțe cu susținerea Fundației.

Programul Tinere Talente susține și promovează tineri artiști talentați din familii cu venituri mici, care nu-și pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale și financiare.

Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic și permit tinerilor să își cumpere materiale și instrumente și să participe la concursuri, concerte, expoziții și cursuri de specializare în România și în străinătate.

De asemenea, Fundația Principesa Margareta a României organizează anual o tabără de creație la Tescani și o serie de diferite workshop-uri de mentorat artistic.

Tinere Talente promovează tinerii artiști selectați în cadrul unor concerte, expoziții și evenimente publice organizate cu ajutorul sponsorilor și al susținătorilor programului.