Președintele Federației Asociațiilor de Părinți: O comunicare între școală și părinte este în folosul copilului

O comunicare între școală și părinte este benefică și în interesul copilului, a declarat vineri președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, Mihaela Gună.

„Vom învăța unii de la alții, vom învăța din experiența altora astfel încât să știm fiecare țară cum a procedat în privința violenței în școală și a abandonului școlar. Probleme sunt peste tot în ceea ce privește violența în școli. Nu aș putea să spun că o țară stă mai bine decât cealaltă. Un fenomen al violenței este și consumul de droguri. Dacă la noi abandonul școlar este cauzat în unele cazuri lipsei banilor, alte țări se confruntă cu alte aspecte, precum consumul de droguri”, a afirmat Gună, la Conferința Internațională a Părinților.

Ea a precizat că federația pe care o conduce a derulat mai multe proiecte prin care a încercat să apropie părintele de copil, copilul și părintele de școală, astfel încât să creeze o punte de legătură.

„Se știe că România este o țară în care numărul copiilor care abandonează școala este mare, însă cifrele arată că în ultima perioadă a reușit să se diminueze numărul celor care părăsesc școala. În Ungaria nu s-a reușit acest lucru. Violența în școală ține și de internet. Una dintre măsurile pentru diminuarea violenței în școală o reprezintă discuțiile cu părinții astfel încât aceștia să se apropie de proprii copii și să încerce să îi aducă pe drumul cel bun. Există multe campanii care vizează toleranță față de celălalt”, a declarat la rândul său președintele Asocieției Europene a Părinților, Eszter Salamon.

Aproape 60 de reprezentanți ai părinților din state europene discută la București vineri și sâmbătă despre violență și abandon școlar, la Conferința Internațională a Părinților.

La eveniment participă și inspectori școlari, reprezentanți ai organizațiilor de părinți din țară, reprezentanți ai sindicatelor din învățământ, cadre didactice, ai Ministerului Educației Naționale, Ministerului Afacerilor de Externe și ai IȘMB.

Evenimentul este organizat de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți — Învățământ Preuniversitar, împreună cu Asociația Europeană a Părinților, cu sprijinul Ministerului Educației, al Primăriei Generale a Municipiului București, a IȘMB.