Oprea: 1 Decembrie este momentul cu cea mai mare încărcătură simbolică pentru români

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat că 1 Decembrie este momentul cu cea mai mare încărcătură simbolică pentru români.

„1 Decembrie este momentul cu cea mai mare încărcătură simbolică pentru români, zi solemnă și emoționantă deopotrivă, când, prin puterea valorilor naționale, a tradițiilor și a tot ce ne unește ca nație, sărbătorim România. Ziua Națională, Drapelul României, Imnul Național și Stema țării sunt simboluri naționale care există în sufletul fiecărui român adevărat, pentru că stau la temelia României. Iar noi avem datoria de a le transmite mai departe generațiilor viitoare. De aceea, nu-i putem uita niciodată pe cei cărora le datorăm, la rândul nostru, această moștenire”, a afirmat Oprea, într-un mesaj transmis duminică AGERPRES, cu ocazia Zilei Naționale.

Ministrul de Interne declară că, alături de milioane de români, este „mândru că România este astăzi un stat puternic, un stat respectat în lume și un factor de securitate regională”, care „a câștigat acest statut prin faptele celor care, de-a lungul vremurilor, au știut să pună interesul național deasupra oricărui beneficiu și l-a consolidat prin sângele vărsat de militarii români în teatrele de operații din întreaga lume”.

„De Ziua Națională mulți dintre angajații sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională sunt la datorie, în țară sau în misiuni în afara granițelor naționale. Ca viceprim-ministru pentru securitate națională, doresc să le mulțumesc tuturor celor care își dedică viața pentru siguranța, securitatea și progresul României”, afirmă Gabriel Oprea, care urează tuturor românilor sănătate și împlinirea tuturor aspirațiilor, oriunde s-ar afla.