Discuțiile cu delegația FMI și CE au început la Palatul Victoria

Reprezentanții Fondului Monetar Internațional și ai Comisiei Europene au sosit marți dimineață la Palatul Victoria pentru primele discuții cu premierul Victor Ponta, ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, și cu ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov.

Misiunea comună de experți ai FMI și CE se va afla la București până pe 10 decembrie pentru a discuta cu autoritățile române proiectul legii bugetului pentru anul 2015.
Într-un comunicat remis AGERPRES la sfârșitul lunii noiembrie, ministerul Finanțelor Publice preciza că misiunea este una dedicată strict proiectului legii bugetului, și nu reprezintă o misiune de evaluare a angajamentelor pe care România și le-a asumat în fața FMI în cadrul acordului de tip preventiv semnat între partea română și reprezentanții creditorilor externi.

Ulterior discuțiilor cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale, proiectul legii bugetului pentru anul viitor va fi supus dezbaterii publice și transmis Guvernului spre aprobare.

Premierul Victor Ponta declara, la 26 noiembrie, că proiectul de buget pentru 2015 urmează să fie adoptat în ședința de Guvern din 10 decembrie și a susținut că se poate ajunge la un buget „echilibrat” pentru anul viitor, având în vedere creșterea economică și încasările bugetare.