Iohannis: Astăzi mi-am depus mandatul de primar al municipiului Sibiu

Președintele ales, Klaus Iohannis, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că și-a depus mandatul de primar al municipiului Sibiu.

El nu a precizat care din cei doi viceprimari îi vor prelua atribuțiile în continuare, ca primar interimar.

„Astăzi mi-am depus mandatul de primar al municipiului Sibiu. Acest lucru este necesar pentru a putea prelua peste câteva zile mandatul de președinte al României. Peste aproximativ o oră, Consiliul Local se va întruni, pentru a desemna un primar interimar al municipiului Sibiu”, a spus Klaus Iohannis.

Fostul primar al Sibiului, președintele ales, Klaus Iohannis le-a mulțumit sibienilor, colaboratorilor din Primărie, dar și jurnaliștilor cu care a colaborat timp de 14 ani.

„În acest moment vreau să le mulțumesc sibienilor în primul rând, sibienilor care de patru ori mi-au acordat încrederea lor. În acești 14 ani și jumătate, am reușit împreună să transformăm orașul, dintr-un oraș provincial, ușor prăfuit, Sibiul a devenit, mai întâi, Capitală Culturală Europeană, pe urmă, unul din orașele cele mai cunoscute și admirate din România. Le mulțumesc sibienilor pentru că au făcut aceste lucruri posibile. Pentru mine a fost o onoare și o plăcere să le fiu primar timp de 14 ani și jumătate. Vreau să le mulțumesc de asemenea, tuturor colegelor și colegilor din Primărie, dar și din toate instituțiile cu care am lucrat, cu care am colaborat, fără ei aceste rezultate frumoase nu ar fi fost posibile. În final, aș dori să vă mulțumesc dumneavoastră, jurnaliștilor, care ați făcut ca toate aceste lucruri să fie cunoscute”, a menționat Klaus Iohannis.

După 14 ani, primar al Sibiului, președintele ales a mărturisit că despărțirea de Primărie, a fost grea.

Întrebat dacă se mai întoarce primar al Sibiului, președintele Klaus Iohannis a răspuns: „În vizită mă voi întoarce de multe ori (…), dar când spun acasă, spun Sibiu”.

Înainte să părăsească biroul de primar, Klaus Iohannis a spus că își va lua lucrurile personale și o parte le va duce cu siguranță la Cotroceni.

Klaus Iohannis a mai anunțat că va participa marți, în calitate de „musafir”, la ședința Consiliului Local Sibiu.

El spune că „toate amintirile” ca primar „sunt frumoase”.

În ceea ce privește succesorul său ca primar al Sibiului, Iohannis a afirmat că „nu are nicio emoție, pentru că echipa de la Primărie este foarte bună și foarte performantă”.

Iohannis s-a oferit să le dea sfaturi în continuare celor doi viceprimari ai săi, Astrid Fodor și Virgil Popa.