AraArt: Un tablou de Luchian, adjudecat la 37.000 de euro

Tablourile „Ulcica cu garoafe” de Ștefan Luchian și „Tulpanul roz” de Nicolae Tonitza au fost vedetele licitației AraArt, organizată miercuri în Capitală.

Lucrarea semnată de Luchian a fost adjudecată la 37.000 de euro, iar cea pictată de Tonitza la 30.000 de euro.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, lucrarea cu cei mai mulți pași de licitare a fost „Micuța din mahala” de Nicolae Tonitza, licitată în șapte pași și adjudecată pentru suma de 2.200 de euro.

De altfel, Tonitza a fost cel mai licitat artist al licitației, fiind adjudecate toate cele patru lucrări scoase la licitație: „Tulpanul Roz” licitată în cinci pași și adjudecată pentru suma de 30.000 de euro, „Lipoveanca” — în trei pași, ajungând la suma de 12.000 de euro, iar grafica „Tristețe” a fost cumpărată cu prețul de pornire de 800 de euro.

Tot la capitolul lucrărilor adjudecate în mai mulți pași de licitare, se înscrie și lucrarea „Mahalaua Bărăției” de Samuel Mutzner, adjudecată cu 1.000 euro, după trei pași de licitare. Mutzner a fost prezent în licitație și cu lucrarea „Lectura”, cumpărată pentru suma de 4.000 de euro.

De asemenea, în categoria autori foarte căutați se înscriu și Ion Țuculescu, ale cărui lucrări „Golful Balcicului” și „Geamia din Balcic” au fost adjudecate pentru câte 1.300 de euro fiecare, alături de Jean Cheller, ale cărui peisaje de iarnă „Mahala înzăpezită”, respectiv „Stradă înzăpezită”, au fost adjudecate pentru suma de 2.600 de euro, respectiv 1.700 de euro.

Printre lucrările cumpărate la sesiunea AraArt, s-au mai numărat „Veneția” de Nicolae Dărăscu, la 4.000 de euro și „Delta” de Constion, la 1.500 de euro. De asemenea, important de menționat este și tabloul religios, semnat Nicu Grigorescu și realizat de acesta la numai 18 ani, adjudecat pentru suma de 6500 de euro.