Pachetele all-inclusive în pensiuni, cele mai căutate de turiști

turisti in cresterePachetele all-inclusive oferite de pensiunile agro-turistice pentru sărbătorile de iarnă au avut cel mai mare succes în acest an, afirmă președintele Asociației Naționale de Turism Rural și Ecologic (ANTREC) Covasna, Daragus Attila. Potrivit acestuia, ofertele pentru stațiunea Balvanyos lansate în octombrie s-au vândut integral în decurs de o lună, majoritatea rezervărilor fiind făcute de turiști din București și din sudul țării. „În noiembrie am vândut tot, sută la sută, la târgul de turism de la București nu am mai avut cu ce ne prezenta. Am încercat să ajutăm și celelalte hoteluri și pensiuni din județ ca să aibă și ei turiști, să nu plece turiștii spre alte județe (…) Nu am eu loc, îl trimit la vecinul, cum s-ar spune! Puteam vinde și 200% dacă aveam locuri”, a declarat Daragus Attila, care este și primarul comunei Turia. Potrivit acestuia, pachetele all-inclusive sunt avantajoase nu doar pentru oaspeți, ci și pentru gazde. „Dacă vrem să facem afaceri pe termen lung atunci trebuie să avem prețuri normale. De Crăciun, și noi și turiștii venim cu cadouri, cineva intră în rolul lui Moș Crăciun, în fiecare cameră punem câte un brad micuț, oferim mâncare bună, muzică vie și uite așa se întorc turiștii. Pentru Revelion e al treilea an în care facem all-inclusive, tot restaurantul e ocupat, punem mese suedeze, mănâncă și bea lumea cât vrea și ce vrea. Din experiența noastră, în primele două zile se consumă, dar a treia, a patra și a cincea zi se consumă tot mai puțin și atunci, în general, ieșim foarte bine. Turistul se simte bine, face ce vrea, mănâncă și bea cât vrea și pentru noi e mai ușor și la bucătărie, pentru că nu e nevoie de atâția oameni, și nici de ospătari, servirea e mai ușoară”, a mai spus Daragus Attila. El a adăugat că intenția membrilor ANTREC din Balvanyos este de a dezvolta serviciile de wellness și spa și de a scoate pe viitor o ofertă comună, care să atragă și mai mulți turiști în această stațiune aflată nu departe de lacul Sfânta Ana. „Suntem în mijlocul țării, la trei-trei ore și jumătate cu mașina de București (…), zona e superbă, ferită de vânturi, cu multe zile cu soare, aer ozonat, Lacul Sfânta Ana e în apropiere, avem mofete, ape minerale și avem și o gastronomie bogată, românească, secuiască, ungurească și săsească, avem ce oferi turiștilor”, a menționat Daragus Attila.