CSA Steaua inființează o secție nouă, pentru sporturile paralimpice

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a decis să înființeze o nouă secție, destinată sporturilor paralimpice, se precizează într-un comunicat remis AGERPRES.

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a dispus completarea regulamentului intern de funcționare al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București cu reglementări care să asigure condițiile necesare antrenării veteranilor răniți în teatrele de operații, ce urmează să participe la jocurile paralimpice „Invictus”.

Astfel, alături de secțiile tradiționale care funcționează în cadrul CSA Steaua București începând cu anul 1947 și de secțiile nou înființate, în certificatul de identitate sportivă al clubului va fi înregistrată și o secție destinată sporturilor paralimpice.

Prin acest demers, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București se aliniază marilor cluburi de pe plan european și mondial, care includ sporturile paralimpice în activitatea lor, adaugă comunicatul.

„Invictus Games” este o competiție internațională patronată de Fundația Regală a ducelui și ducesei de Cambridge, a prințului Harry și a Ministerului Apărării din Marea Britanie, la care participă militari răniți în teatrele de operații. Inițiativa participării la aceste jocuri aparține militarilor constituiți în grupul „Invictus” care, promovând ideea de voluntariat, au realizat „Ștafeta veteranilor’, pe ruta București-Carei, de Ziua Armatei Române, „Triatlonul veteranilor”, de Ziua Veteranilor, și ștafeta „Stele pentru veterani”, cu prilejul Zilei Naționale a României.