Paul (PNL): Comisia de buget va amenda trei proiecte de lege care vizează piața de asigurări

Comisia pentru buget, finanțe, bănci din Camera Deputaților va amenda „într-un termen rezonabil” trei proiecte de lege care vizează în mod direct piața de asigurări, a declarat miercuri deputata PNL Andreea Paul, secretar al Comisiei, în urma audierii președintelui ASF, Mișu Negrițoiu și a vicepreședintelui ASF Marius Vorniceanu.

„Spunea domnul președinte ( Mișu Negrițoiu — n.r.) că piața de asigurări se află la nivelul de acum 15 ani al pieței bancare. Aceste lucruri trebuie corectate cu pragmatism (…) Ne-am asumat un dublu angajament: dânșii, că până în luna februarie ne propun o variantă orientată către consumatori, pentru o reașezare a prețurilor polițelor de asigurare, ca să eliminăm două anomalii cel puțin, iar noi, Comisa de buget, ne-am propus să amendăm trei proiecte de legi care vizează în mod direct piața de asigurări și mai buna ei funcționare, tot într-un termen rezonabil. Acest parteneriat se poate construi cu argumente, cu calm și cu foarte mult drag față de români. (…) Avem un singur obiectiv: de a nu cădea sub riscul de avea prețuri mai mari la polițele de asigurare RCA și o calitate slabă a serviciilor, respectiv întârzieri grave la despăgubiri sau chiar neonorarea lor”, a afirmat Andreea Paul.

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, și vicepreședintele sectorului asigurărilor-reasigurărilor, Marius Vorniceanu, au fost audiați miercuri, de Comisia pentru buget din Camera Deputaților, în cazul anomaliilor semnalate în creșterea prețurilor la polițele RCA.