Trei evenimente de marcă în cadrul campaniei “Oamenii Timpului”

oamenii timpuluiRevista de cultură contemporană TIMPUL și editura Adenium Iasi  invită publicul ieșean la trei evenimente importante ale sfârșitului de an 2014. Evenimentele anunță evenimentul ce va  încheia campania- Gala Oamenii Timpului. Până la ora începerii galei, vor fi prilejuite, pe tot parcursul zilei de 13 decembrie,  întâlniri cu scriitori, profesori, jurnaliști și personalități din zona culturală. Unul dintre evenimente are loc chiar pe 12  decembrie și este găzduit de către Universitatea „Petre Andrei” din Iași.

Lansare de cărți:  Grigore T. Popa – Jurnalul unui savant român în America și Curs de neurochirurgie
Asociația Revistei „Timpul”  și  Universitatea „Petre Andrei” din Iași organizează o dublă lansare pe 12 decembrie: Grigore T. Popa – Jurnalul unui savant român în America, ediție coordonată de Dr. Richard Constantinescu și Curs de neurochirurgie, de Dumitru Mohan, Alexandru Vlad Ciurea și Aurel George Mohan. Evenimentul va începe vineri, 12 decembrie 2014, de la ora 12.00, în Aula Universității „Petre Andrei” din Iași, etajul 6.
Invitați:
Prof.univ.dr. Alexandru Vlad Ciurea
Dr. Richard Constantinescu
Prof.univ.dr. Doru Tompea
Moderator: Prof.univ.dr. Daniel Șandru
Dezbatere: Jurnalismul cultural și implicarea socială
Jurnalismul cultural este luat în dezbatere pentru a doua oară de către redacția revistei TIMPUL, însă cu alți invitați. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 13 decembrie, de la ora 12.00, în Aula Magna a BCU „Mihai Eminescu” din Iași.
Invitați:
Daniel Cristea-Enache, coordonator „Literatura de azi”
Alexandru Lăzescu, redactor-șef „22”
Emil Munteanu, coordonator “Alecart”
George Onofrei, redactor-șef „Suplimentul de cultură”
Radu Vancu, editor „Transilvania”
Sorin Bocancea, editor coordonator „Timpul”
Moderator:
Daniel Șandru, director „Timpul”

Lansare: Ediția specială a revistei de cultură contemporană TIMPUL
Pe 13 decembrie, de la ora 16.00, în sala „B.P. Hașdeu” a BCU Mihai Eminescu din Iași va fi lansat nr. 188-189 al revistei de cultură contemporană TIMPUL. Acest număr al revistei va avea un format special și va conține o retrospectivă a anului 2014 în plan cultural, social, politic. Cele mai bune texte și articole de peste an ale revistei TIMPUL vor reitera subiecte importante din peisajul actual românesc. Evenimentul prilejuiește și invită publicul ieșean la o întâlnire înaintea începerii Galei Oamenii Timpului de la ora 18.00, de la Teatrul Național V.Alecsandri din Iași.
Invitați:
Prof.univ.dr. Adrian Cioroianu
Prof.univ.dr Gheorghe Teodorescu
Prof.univ.dr. Daniel Șandru
Moderator:
Gabriel Cheșcu

Evenimentele din cadrul campaniei Oamenii Timpului sunt cu intrare liberă, iar programul și actualizările pot fi consultate și online pe www.oameniitimpului.ro sau pe pagina de facebook a campaniei https://www.facebook.com/OameniiTimpului .