Cristian Dumitrescu: De astăzi până luni se vor depune amendamente la buget de către grupurile parlamentare

Vicepreședintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a declarat că de sâmbătă până luni la ora 12,00 parlamentarii vor putea depune amendamente la bugetul de stat, iar luni probabil va fi un Birou Permanent reunit legat de restructurarea Guvernului.

„Ședința Birourilor Permanente reunite a avut ca obiect stabilirea programului de dezbatere a proiectului de buget de stat și proiectul legii asigurărilor sociale de stat pe 2015. Conform deciziilor luate de Birourile Permanente reunite, de astăzi până luni la orele 12,00 se vor depune amendamente de către grupurile parlamentare. Luni va avea loc centralizarea și gruparea amendamentelor cu ordonatorii principali de credite în așa fel încât marți de dimineață să aibă loc ședințele comune ale Camerei Deputaților și Senatului pe diverse domenii în prezența miniștrilor pentru domeniile respective”, a spus Dumitrescu, la finalul ședinței Birourilor Permanente reunite de sâmbătă.

El a precizat că dezbaterea în cadrul Comisiei reunite de buget-finanțe va începe de miercuri, urmând ca joi seara să fie formulat raportul.

„Miercuri începe dezbaterea în Comisia de buget, finanțe a Camerei și Senatului, dar există o solicitare aprobată din partea Birourilor Permanente reunite ca, de fapt, cele două comisii să poată să înceapă să lucreze de marți. De ce? Sunt o serie de aspecte ale bugetului care sunt mari consumatoare de timp, care pot fi făcute înainte de a avea avizele de la Comisiile de specialitate. Joi, la sfârșitul programului, până când se va putea, târziu, de obicei se lucrează foarte intens în Comisiile de buget-finanțe, astfel încât joi seara să fie depus raportul”, a mai afirmat vicepreședintele Senatului.

Potrivit acestuia, joi va fi o ședință a Birourilor Permanente reunite în care se vor stabili timpii alocați pentru dezbaterea în plen.

„Joi, noi vom avea o ședință a Birourilor Permanente reunite în care se vor stabili care vor fi timpii alocați pentru dezbatere, aceasta începând vineri dimineață la ora 9,00. Se va desfășura vineri, sâmbătă, duminică, cu speranța că vom putea să adoptăm duminică bugetul, dacă nu, când vom putea să-l adoptăm. Duminică avem, de asemenea, o ședință solemnă pentru depunerea jurământului de către președintele ales, Klaus Iohannis. Obiectivul este intrarea în 2015 cu bugetul aprobat în mod legal în Parlament și promulgat”, a explicat Dumitrescu.

Vicepreședintele Senatului a precizat că „probabil va fi un Birou Permanent reunit luni, de dimineață, în vederea depunerii de către Guvern a listei cu restructurarea Executivului”.