Cel puțin 84 de copii uciși în atacul talibanilor de la școala militară din Pakistan

Cel puțin 84 de copii au fost uciși în atacul comis marți de militanții talibani într-o școală militară din Peshawar, oraș din nord-vestul Pakistanului, informează Reuters, Xinhua și DPA.

”La CMH (Spitalul militar) se află 60 de trupuri neînsuflețite, iar alți 24 de morți sunt la spitalul Lady Reading”, a anunțat Pervaiz Khattak, guvernatorul provinciei în care este situat orașul Peshawar.

Potrivit unui bilanț realizat de autorități, citat de AFP, în atac ar fi fost ucise cel puțin 95 de persoane, dintre care 82 de copii.

Un jurnalist Reuters aflat la locul incidentului a afirmat că a auzit focuri de armă din interiorul școlii în timp ce militari au înconjurat clădirea. Ambulanțe au fost văzute transportând elevi răniți la spital.

Oficiali militari au declarat că cel puțin șase bărbați înarmați au intrat în Școala Publică Militară. Se crede că în interiorul clădirii s-ar fi aflat circa 500 de elevi și profesori.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor Muhammad Umar Khorasani a declarat pentru Reuters că gruparea sa este responsabilă pentru atac. ‘Atacatorii noștri sinucigași au intrat în școală, ei au primit ordine să nu-i rănească pe copii, însă să vizeze personalul militar’, a afirmat el.